Optužili ju za džeparenje / Brođanka koju su rasistički izvrijeđali na Plitvicama progovorila za RTL: Iz Parka se opet ispričavaju

Nadzornik će zbog nepriličnog ponašanja dobiti opomenu, poručili su iz Parka

11.6.2020.
20:54
VOYO logo

Ja sam Ivana iz Slavonskog Broda i kriva sam samo zato što imam tamniju boju kože", napisala je na Facebooku posjetiteljica Nacionalnog parka Plitvička jezera koja se našla u neugodnoj situaciji kada je od strane jednog nadzornika Parka optužena za džeparenje.

Incident koji ih optužuje za rasizam iz Parka nisu negirali. Posjetiteljicama su se ispričali i pozvali ih u goste. Nikolina Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlet na Plitvička jezera u kojem su trebale kao stotine turista uživati, za dvije sestre iz Slavonskog Broda pretvorio se u nešto sasvim drugo. Umjesto snimanja prirode, snimile su razgovor nakon verbalnog sukoba s čuvarima jer je jedan od njih upozoravao druge posjetitelje da će ih one pokrasti.

"Ne nekulturno, nego je čovjek hodao za našom grupom, nego za dvije-tri grupe i vikao: "Čuvajte svoje torbe, čuvajte svoje novčanike. Lopovi su među nama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uprava se ispričala /

Zbog boje kože: 'Ja sam Ivana iz Slavonskog Broda, a djelatnici Plitvica vikali su mi da sam lopov'

Image
uprava se ispričala /

Zbog boje kože: 'Ja sam Ivana iz Slavonskog Broda, a djelatnici Plitvica vikali su mi da sam lopov'

Tvrde da je to zato što su im sličile na Romkinje, te to smatraju rasističkim ispadom.

"Naše mišljenje je da se to dogodilo jer smo mi tamnije boje kože. Oko nas je bilo stotine svijetloputih ljudi, nitko nije bio optužen. Jedna putnica iz našeg busa je rekla da su dva čuvara još s ulaza puštena na nas prate. Ne znam zašto jer i oni na ulazu su mogli vidjeti da smo mi došli s grupom", rekla je Marijana Karanfilovska iz Slavonskog Broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jednom se duboko ispričavamo..."

Tražile su ispriku od Nacionalnog parka.

"Još jednom duboko se ispričavamo posjetiteljicama za taj nemili događaj. Jednostavno u cilju zaštite samih posjetitelja naš nadzornik je burno, nesmotreno i ishitreno reagirao i došlo je do te nemile situacije za koju uistinu žalimo. Stojimo im na usluzi, osigurat ćemo im gostoprimstvo na bilo koji način da se iskupimo", rekao je glasnogovornik NP Plitvičkih jezera Ognjen Borčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neugodna scena koja je povrijedila posjetiteljice do sada nije zabilježena iako u Parku kažu kako u sezoni imaju desetke slučajeva ukradenih novčanika, mobitela i drugih dragocjenosti.

Poznato je da velika turistička mjesta privlače i puno džeparoša. Zapravo, turisti su idealna meta. Dok su ruke zauzete fotografiranjem, torbica je slobodna za pristup lopovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzorni i operativni centar Nacionalnog parka formiran je upravo zbog zaštite imovine i prirode Parka, ali i zaštite sigurnosti posjetitelja. Bilježi kretanja predatora iz prirode, ali i onih na dvije noge.

"Ono što se vidi, što sustav snimi dalje postupamo prema našoj nadzornoj službi i prema mjerodavnim institucijama, a to su Ministarstvo unutarnjih poslova i sve druge službe koje se bave sigurnošću", rekao je Borčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzornik će zbog nepriličnog ponašanja dobiti opomenu, poručili su iz Parka.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo