Brođani na prosvjedu /

Brođani poručili Kujundžiću: 'Popij vodu koju mi pijemo, udahni zrak koji mi dišemo'

Brođani više nemaju strpljenja - cijeli su dan na ulici i prosvjeduju, a već iduće subote dolaze na Markov trg

7.4.2018.
18:51
VOYO logo

Stanovnicima Slavonskog Broda zbog vode zdravlje nije ugroženo. Voda je ispravna, a u ponedjeljak će najvjerojatnije i  službeno bit objavljeno da je za piće. Potvrdio je to ministar zdravstva Milan Kujundžić. Analize se obavljaju svakodnevno, a sve vrijednosti ugljikovodika su ispod dopuštenih. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo poručuju kako se uzrok zagađenja još uvijek ne zna.

"Ovisno o kojoj osnovi govorimo, ako govorimo o osnovi vode, nije ugrožen dakle voda je ispravna i ako pije vodu neće mu se ništa dogoditi, a što se tiče zraka to je moment kojeg treba što prije rješavati. Danas se očekuju novi nalazi, a u ponedjeljak ćemo objaviti dal je voda za piće", kazao je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti ugljikovodici su podrijetlom iz nafte i što se dogodilo da li su zbog nekakvih radova ti ugljikovodici ušli ili je bilo nekakvo onečišćenje u ovom času je to jako teško reći, ali istraga i sve analize koje se rade će pokazati o čemu se tu radi", kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

No, Brođani više nemaju strpljenja - cijeli su dan na ulici i prosvjeduju. Naš reporter Petar Panjkota javlja kako prosvjednici već iduće subote dolaze na Markov trg te da će prema Zagrebu krenuti četiri autobusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo bolji život u Brodu. Dala sam maksimum od sebe kao i brodske mame. Zašto ovo prolazimo i toliko oboljevamo?", kazala je našem reporteru Ivana Smolčić Jerković, organizatorica prosvjeda Udruge Brodske mame.

Ministar zdravstva kaže ne bi trebalo utjecati, ne želi popiti čašu vode, a mi je pijemo tri dana. To je sramotno i žalosno i to izaziva ovo danas. Popij vodu koju mi pijemo, udahni zrak koji mi dišemo", kazala je Smolčić Jerković.

"Mislim da je dobro da se građani organiziraju i da je to jedini način da na neki način prislilmo one koji mogu mijenjati situaciju da je mijenjaju", kazao je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo