Brod kojemu je kumovala Kosor je na mrtvom vezu

18.3.2011.
13:42
VOYO logo

Naime, planirana plovidba od 35 tjedana godišnje za vrijeme koje bi brod trebao biti na raspolaganju svim pomorskim srednjim školama, kao i visokim učilištima još uvijek nije realizirana, a razlog je činjenica da nitko ne želi snositi troškove korištenja koji dnevno iznose nevjerojatnih 25 tisuća kuna, saznaje Novi list.

Prema tvrdnjama pomorskih učilišta, enormne troškove odrađivanja praktične nastave na brodu koji se nalazi u vlasništvu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a u čiju je gradnju utrošeno 37 milijuna kuna, uz Ministarstvo mora trebalo je snositi i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrtvo slovo na papiru

Međutim, ta je ugovorena obveza već godinu dana samo mrtvo slovo na papiru zbog čega se od samih pomorskih učilišta traži da snose troškove korištenja broda.

Potvrđujući kako se Ministarstvo znanosti oglušuje na obavezu plaćanja troškova korištenja "Kraljice mora" dekan Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Serđo Kos navodi da se fakultet pismenim putem obratio Ministarstvu tražeći sredstva za obavljanje prakse na školskom brodu, međutim bezuspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovoreno im je da Sveučilište pokrije te troškove. Međutim, tako nešto im se, kaže, ne može nametnuti. Brod je potreban ne samo riječkom fakultetu, već i splitskom, zadarskom, kao i dubrovačkom učilištu, međutim nitko ne može izdvojiti toliki iznos iz svojih proračuna. "Kao fakultet dužni smo organizirati praksu za studente i to ćemo i učiniti, ali ne na Kraljici mora, već ćemo praksu realizirati u suradnji s Jadrolinijom", najavio je profesor Kos.

Vezani članci:

arti-201004160839006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo