spašavao ga od taštine / 'Brkić nikada nije djelovao kontra Karamarka, samo ga je htio prijateljski upozoriti'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Milijan Brkić naglašava kako nikada nije išao protiv Tomislava Karamarka, nego ga je htio samo dobronamjerno upozoriti, doznaje se iz krugova bliskih zamjeniku šefa HDZ-a

7.6.2016.
8:43
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dramatičnog subotnjeg okršaja u HDZ-u te jučašnje podrške Tomislavu Karamarku, krugovi bliski Milijanu Brkiću tvrde kako su neistinite priče koje su procurile u javnost, a prema kojima je novoizabrani zamjenik poražen na Predsjedništvu HDZ-a, prenosi Jutarnji list.

Milijan Brkić uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, iznenada sazvanog u subotu, nikoga nije obavijestio kako će reagirati i što će reći, a na sjednicu je došao iz Vrgorca, gdje je obavljao stranačke dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije lobirao da ga 'njegovi' podrže u zahtjevu da Tomislav Karamarko treba za dobrobit stranke i Vlade napustiti mjesto prvog potpredsjednika.

"Brkić je iznenađen što je PR Tomislava Karamarka sve to što se događalo preokrenuo kao Karamarkovu ‘veliku pobjedu’. Zamjenikova želja bila je samo da prijateljski upozori Karamarka da ne smije biti tašt jer će na inzistiranju nečega što je nerealno, a to je preslagivanje i dobivanje većine, trpjeti i Vlada i stranka", rečeno je Jutarnjem iz kruga Milijana Brkića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnici zamjenika predsjednika HDZ-a tvrde da je Brkić samo upozoravao na ono što se u ponedjeljak ujutro jasno vidjelo, a to je da Karamarka nema dovoljno ruku u sabornici.

Image
u kojem smjeru ide stranka? /

Tuđman je umro, a Sanader i Kosor su izbačeni: kakva je Karamarkova budućnost u HDZ-u?

Image
u kojem smjeru ide stranka? /

Tuđman je umro, a Sanader i Kosor su izbačeni: kakva je Karamarkova budućnost u HDZ-u?

"Brkić stalno ponavlja da nikada nije išao protiv Karamarka, ali inzistiranjem da nerealno pokuša dobiti većinu upropaštava HDZ", kaže Brkićev krug, uz pojašnjenje da izgledi HDZ-a u novim izborima nisu dobri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu su u HDZ stigle i informacije da su i Milorad Pupovac i Radimir Čačić proitiv preslagivanja s Karamarkom. Čelni ljudi HDZ-a koji su ulazili i izlazili iz zgrade bili su u ponedjeljak bombardirani novinarskim pitanjima, ali malo je tko od njih bio raspoložen za komentare.

"U interesu Hrvatske, Vlade i HDZ-a Tomislav Karamarko trebao povući odlučan potez i povući se s mjesta potpredsjednika Vlade radi stabilizacije političke scene", istaknuo je Vladimir Šeks za RTL Danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo