NIŠTA OD PRIJETNJE HDZ-U? / 'Izbori su tek 2024., dotad će oporba imati priliku međusobno se sprijateljiti i posvađati još nekoliko puta'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov šef Kluba zastupnika, Branko Bačić je pomalo sarkastično komentirao napise o mogućoj koaliciji SDP-a i Možemo! na državnoj razini te njihov zajednički izlazak na parlamentarne izbore

9.2.2022.
14:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon napisa u medijima da SDP i Možemo! planiraju koaliciju na državnoj razini kako bi se suprotstavili HDZ-u na sljedećim parlamentarnim izborima, stigle su i prve reakcije iz vladajuće stranke.

“Većina je stabilna, izbori će biti tek 2024. na ljeto pa, prema tome, dotad će oporba imati priliku međusobno se sprijateljiti i posvađati još nekoliko puta. Te njihove najave oko okrupnjavanja nas u HDZ-u ne brinu. Mi smo okrenuti upravljanju državom i odgovaranju na izazove i do izbora je još jako dugo. Što se tiče okrupnjavanja Možemo! i SDP-a, oni su se okrupnili u Zagrebu pa je epilog toga građanima Zagreba jako vidljiv i mnogi od njih misle da se ništa nije učinilo, odnosno da je danas gore nego za vrijeme Milana Bandića pa taj način upravljanja ni ja ni građani ne bismo željeli na razini države. O izborima ne razmišljamo, o njima kada dođe vrijeme”, komentirao je za N1 predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko se s kime druži?

Šire se glasine kako SDP i Možemo! još nisu sigurni hoće li izaći na izbore u zajedničkoj koaliciji ili će im se pridružiti i sve stranke s lijevog spektra. Bačić je podsjetio da je HDZ gotovo odmah nakon prethodnih izbora složio parlamentarnu većinu zahvaljujući liberalima i manjinama.

Image
KREĆE OZBILJAN UDAR NA HDZ /

Slaže se koalicija za rušenje Plenkovića: 'To je prvi je korak bez kojeg nema nikakve šanse za pobjedu...'

Image
KREĆE OZBILJAN UDAR NA HDZ /

Slaže se koalicija za rušenje Plenkovića: 'To je prvi je korak bez kojeg nema nikakve šanse za pobjedu...'

“Ovog trenutna ne razmišljamo o problemima i dogovorima drugih stranaka u Hrvatskoj, Vlada je okrenuta rješavanjima problema s obnovom, ulaskom u eurozonu, rješavanjima izazova s inflacijom, onime što nam se čini da su u ovom trenutku najbitnije teme, a o tome tko se s kim u oborbi druži, mislim da je u ovom trenutku hrvatskim građanima manje važno”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dohvatili smo sve strateške ciljeve

Osvrnuo se i na navode o tome da poskupjeli energenti uopće nisu hrvatski. Nije propustio spomenuti kako se inflacija događa na globalnoj razini.

“Kad me pitate o tome kakva je danas Hrvatska, držim da je danas Hrvatska uređena zemlja koja je dohvatila sve svoje strateške ciljeve, kako unutarnje tako i vanjskopolitičke. Članica smo NATO-a i EU-a i kao država, da bismo postali članica tih zajednica morali smo svoje ponašanje i zakonsku regulativu uskladiti s tim najrazvijenijim državama članicama. Da znamo na koji način ćemo upravljati državom govore podaci, prije svega makroekonomski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku i Hrvatska i Europa i svijet prolaze kroz dosad nezabilježenu zdravstvenu krizu koja ima velike gospodarske posljedice. Hrvatsko gospodarstvo bit će jedno od najbrže rastućih u EU. Podaci o rastu minimalne, medijalne i prosječne plaće, mirovina i BDP-a govore o tome ima li ova Vlada i na koji način odgovor na izazove. U tom kontekstu gledam postupanje ove Vlade i njezin način rada”, zaključio je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo