Branitelj nije deložiran, bio na svečanom postrojavanju

U Policijskoj akademiji u Zagrebu na svečanom postrojavanju bili su članovi udruge Prvi hrvatski redarstvenik. Među njima je bio i Ljubomir Ljubičić kojem je prijetila deložacija.

4.8.2010.
15:20
VOYO logo

arti-201008030051006Ljubičića, suprugu i četvero djece trebali su u srijedu u 11 sati deložirati iz stana od 30-ak kvadrata u Teslinoj ulici u Zagrebu. No, šesteročlana obitelj koja preživljava od 3120 kuna mirovine ipak nije izbačena iz stana.

Ljubomir je prvi hrvatski redarstvenik i prvi ratni zapovjednik Antiterorističke postrojbe vojne policije, te je bio na mnogim ratištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanom postrojavanju bila je i premijerka Jadranka Kosor te ministar Tomislav Karamarko, pišu 24sata.

Karamarko: Dobili smo time-out

Ministar Tomislav Karamarko potvrdio je da je odgođena najavljena deložacija šesteročlane obitelji Ljubomira Ljubičića iz stana od 29 četvornih metara u središtu Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Saznao sam iz novina da je riječ o našem pripadniku Prvog hrvatskog redarstvenika, o hrvatskom branitelju, ali i bez obzira na to, radi se o obitelji s četvero djece. Nije primjereno da ih se deložira, a da se prije toga ne pokušaju iznaći sve mogućnosti da se taj problem riješi", poručio je ministar.

Naglasio je da je njegovo ministarstvo reagiralo i u dogovoru sa sudom odgodilo deložaciju, iako, napomenuo je, postoje i još neki formalni razlozi zbog kojih se deložacija nije mogla obaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo jedan time-out, jedan period da problem probamo riješiti. Mi (MUP) ćemo se dogovoriti s Ministarstvom branitelja i Ministarstvom obrane oko rješavanja slučaja ovog branitelja", dodao je Karamarko, istaknuvši nužnim iznalaženje trajnog stambenog rješenja za Ljubomira Ljubičića i njegovu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo