OBJAVLJENE NOMINACIJE / Bradu i Angelini se smiješe Zlatni globusi

Image

Holivudska krema okupit će se 11. siječnja na dodjeli Zlatnih globusa, a među nominiranima vladaju upravo oni koji su u protekloj godini vladali i tabloidima.

11.12.2008.
15:49
VOYO logo

LOS ANGELES - Da su Brad Pitt i Angelina Jolie bez sumnje najpopularniji glumci današnjice, potvrdile su i nominacije za nagradu Zlatni globus. Kao što se i očekivalo, Angelina je zaradila nominaciju za najbolju žensku ulogu u filmu "Changeling", a Brad Pitt nagradi se može nadati za naslovnu ulogu u filmu "Curious Case of Benjamin Button", koji je zaradio ukupno pet nominacija.

U kategoriji najbolje drame nominirani su i filmovi "The Reader", "Revolutionary Road", "Doubt" i "Slumdog Millionaire", dok se nagradi za najbolji mjuzikl ili komediju mogu nadati filmovi "Burn After Reading", "Happy-Go-Lucky", "In Bruges", "Mamma Mia!" i "Vicky Cristina Barcelona". Brad Pitt se za titulu najboljeg glumca bori s Leonardom DiCaprijem, Frankom Langellom, Seanom Pennom i Mickeyom Rourkeom, a Angelini Jolie u elitnoj kategoriji glumice godine društvo prave Meryl Streep, Anne Hathaway, Kate Winslet i Kirstin Scott Thomas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među nominiranima su se našle i dvije serije koje hrvatski gledatelji mogu pratiti na RTL Televiziji - "Dexter" je nominiran za najbolju dramsku seriju, a Michael C. Hall za najboljeg glumca u seriji, dok se "Trava" nalazi u konkurenciji za najbolju humorističnu seriju, a zvijezdi serije, Mary Louise Parker, smiješi se Zlatni globus za najbolju glumicu u humorističnoj seriji.

Dodjela Zlatnih globusa, 66. po redu, održat će se 11. siječnja na Beverly Hillsu, a i ove se godine smatra dobrim uvodom u dodjelu Oscara, koja je pak zakazana za ožujak, dok će se krajem siječnja objaviti nominacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo