u vlastitoj produkciji / Bradley Cooper snima seriju o IS-u: pomaže Amerikancima da razumiju kako je nastala radikalna skupina

Image
Foto: Dennis Van Tine/DPA/PIXSELL

Warrick, novinar Washington Posta specijaliziran za pitanja nacionalne sigurnosti, kaže da je cilj serije objasniti, educirati i razjasniti pitanja povezana s IS-om i njezinim motivima

6.8.2016.
10:10
Dennis Van Tine/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Američki glumac Bradley Cooper snimit će televizijsku seriju prema knjizi o usponu Islamske države (IS) koja bi Amerikancima trebala pomoći da razumiju kako je nastala ta radikalna džihadistička skupina, objavila je u petak televizijska mreža HBO.

Pulitzerom nagrađena knjiga Jobya Warricka "Crne zastave: uspon IS-a" opisuje porijeklo i preobrazbu islamističke skupine, od začetaka u jordanskim zatvorima do napretka u Siriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njoj se prati i grupa američkih i međunarodnih agenata koji pokušavaju uništiti skupinu.

Cooper (41), proslavljen ulogama u hit filmovima "Američki snajperist" i "Mamurluk" u vlastitoj će produkciji snimit seriju za HBO, objavila je ta kabelska televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warrick, novinar Washington Posta specijaliziran za pitanja nacionalne sigurnosti, kaže da je cilj serije objasniti, educirati i razjasniti pitanja povezana s IS-om i njezinim motivima.

"TV serija jest zabava, ali ne samo to", rekao je Warrick. "Priča je u dobrim rukama", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datum početka snimanja i početka prikazivanja "Crnih zastava" zasad nije poznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo