BRAĆA ZATVORILA FIRMU U MÜNCHENU I PRESELILA POSAO U OSIJEK: / 'Želimo pomoći mladima da više ne napuštaju Hrvatsku'

Image

U potpunoj suprotnosti od onoga što čine brojni njihovi vršnjaci, a posebno u Slavoniji, braća Luka i Miroslav Šošić napustili su svoj dobro uhodani posao u Njemačkoj i prenijeli ga u Osijek.

14.1.2017.
13:10
VOYO logo

Namjera im je doprinjeti gospodarstvu istočne Hrvatske, piše Glas Slavonije.

Zbog rata, obitelj Šošić je iz rodne Bosanske Posavine rastjerana na različite strane svijeta. Stariji brat Luka nastanio se u Osijeku 2006. godine i tamo radio na različitim poslovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je mlađi brat Miroslav kao devetogodišnjak završio u Njemačkoj, ondje se školovao te naposljetku stekao i majstorsko zvanje za vodoinstalatera, grijanje i geotermiju. Pet godina u Njemačkoj je imao vlastitu tvrtku, poslovao je na području Münchena i zapošljavao šest radnika, da bi mu se zadnju godinu pridružio i brat Luka.

Image
PREKINULA KARIJERU U AUSTRIJI I VRATILA SE U HRVATSKU: /

Slavonka pokrenula obrt i godinu dana posluje i više nego uspješno!

Image
PREKINULA KARIJERU U AUSTRIJI I VRATILA SE U HRVATSKU: /

Slavonka pokrenula obrt i godinu dana posluje i više nego uspješno!

Nisu došli nikome oduzimati posao

No zatim su odlučili vratiti se u Osijek i ovdje ponuditi svoje znanje i iskustvo. Nedavno su registrirali tvrtku Thermolife, sa sjedištem u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo došli nikome uzeti posao, nego ponuditi ovom tržištu onoga što nema, a to su nova saznanja i praksa oko primjene geotermije u sustavu grijanja, odnosno hlađenja", objašnjava Miroslav.

Posjeduju znanje i iskustvo, kako u u izvođačko-monterskom dijelu posla, tako i u projektiranju i dimenzioniranju instalacijskih sustava za grijanje kod novogradnje, odnosno prilagođavanje postojećih sustava grijanja. A posebno su stručni za sustave korištenja topline iz dubine tla, te kontolirane izmjene zraka u prostorijama, pri čemu se upuhivanjem svježeg zraka ne gubi temperatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabrali su dobar trenutak jer se baš sada u Hrvatskoj uz sve veću financijsku podršku lokalnih i državnih institucija potiče lokalno stanovništvo i gospodarstvo na mjere energetske učinkovitosti.

"Ali razlog našeg povratka temelji se i na težnji da na neki način zaustavimo odlazak mladih. I mi smo spremni kroz zapošljavanje i mentorstvo obrazovati mlade ljude i stvoriti uvjete da oni ostanu ovdje. Jer svaki rad u tuđini, koliko god to atraktivno izgledalo, u konačnici ima i neku drugu cijenu", kaže Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u Hrvatskoj djeluju samo par tjedana, već imaju posla, te rade na novom objektu na širem zagrebačkom području. Izgleda da su braća Šošić odmah pokazali naučenu njemačku učinkovitost. Prvo su pronašli posao koji će raditi, a tek onda osnovali tvrtku.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo