Borci za Varšavsku najavili finalno sučeljavanje!

18.3.2010.
13:00
VOYO logo

arti-201003130189006Ispred Gradske skupštine okupili su se aktivisti udruga Pravo na grad i Zelene akcije, te su od zastupnika zatražili obustavu radova na projektu Cvjetni do završetka sudskih postupaka.

''Ukoliko se čim prije ne zaustavi gradnja na projektu Cvjetni i sud naloži da se sve mora vratiti u prvotno stanje, moguće je očekivati velike troškove koje će građani trebati vraćati'', rekao je predsjednik udruge Zelena akcija Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivisti su pred Gradskom skupštinom na zagrebačkom Gornjem gradu izložili rezultate istraživanja, koje je provedeno u suradnji s GfK-om, a prema kojem 76 posto građana ne podržava ustupanje Varšavske ulice za projekt Cvjetni. Također, prema istom istraživanju, 86 posto Zagrepčana dalo je podršku akcijama aktivista.

''Mi podržavamo gradnju garaža, no želimo ih maknuti iz centra grada. Od Gradske skupštine tražimo promjenu urbanističkog plana i obustavu radova na Cvjetnom sve do završetka sudskih postupaka'', rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad rekao je da neće odustati od svojih akcija, za koje dodaje da će i dalje biti kreativne, te je najavio finalno sučeljavanje.

arti-201003170340006''To neće biti fizički obračun, jer želimo akcije bez sukoba. Istraživanje čije smo rezultate predstavili samo pokazuju da Tomo Horvatinčić obmanjuje javnost izjavama da ima podršku javnosti za izgradnju garaže na Cvjetnom'', poručio je Celakoski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002260603006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo