Preko noći ugašena / 'Blokiran sam': Facebook ugasio Strmotinu stranicu 'Hrvatska izumire'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Marin Strmota, državni tajnik koji je podnio ostavku pred televizijskim kamerama, dva dana nakon toga pokrenuo je stranicu na društvenoj mreži

27.2.2018.
18:18
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Facebook stranica "Hrvatska izumire", koju je pokrenuo Strmota, trenutno je nedostupna. "Facebook ne daje objašnjenje", poručio je bivši državni tajnik za tportal

Nakon zamolbe tportala da im pošalje screenshot obavijesti o blokadi Strmota im se više nije javio. Stoga je nepoznato je li stranica ugašena zbog nečije prijave za kršenje Facebookovih pravila ili je stranicu sam ugasio zbog mogućih političkih pritisaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Strmota je bio državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Prošlog je tjedna iznenadio javnost podnijevši ostavku usred novinske konferencije na kojoj je s ministricom NadomMurganić trebao iznijeti nove mjere poduzete u svrhu očuvanja i stablilizacije hrvatske demografije.

Dva dana nakon ostavke pokrenuo je Facebook stranicu "Hrvatska izumire". Na njoj je odmah objavio i prvi post putem kojeg se zahvalio svima na podršci koju je dobio zbog navedenog poteza kojim je diskreditirao rad Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi svi, zahvaljujem svima od srca na porukama podrške koje su mi praktički zatrpale sve komunikacijske kanale i dale mi snage da se obratim svima! 
Tri, četiri, ... krećemo ... Hvala Vam, Marin", stajalo je u prvom postu koji je objavio bivši državni tajnik. No taj sadržaj danas više nije dostupan.

Nakon ostavke vratio se na Ekonomski fakultet u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo