OGLAS

neadekvatna prometnica / Bizarna granica na cesti između Zadarske i Šibensko-kninske županije: 'Nema nikakve oznake, ništa'

U bivšoj državi ta cesta od Obrovca do Knina je bila planirana kao magistralna cesta

27.6.2022.
21:00
VOYO logo

Granice među državama, gradovima i županijama su vrlo često prirodne, rijeke ili planine. U Hrvatskoj pak imamo apsurdne koje postaju hit na društvenim mrežama. Baš je takva granica između Zadarske i Šibensko-kninske županije, a prepoznaje se po bizarnom spoju. Bizarno izgleda granica između Zadarske i Šibensko-kninske županije na cesti od Žegara prema Erveniku.

''Nema ni oznake, nema ništa. Samo znakovi ograničenja, ali to nitko ne poštuje'', komentirao je Zoran Vujanić iz Ervenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pa moguće je da je ovaj prijelaz opasan. Vidio sam u komentarima da bi trebalo s nekim isprekidanim crtama na neki način upozoriti i mi ćemo to odraditi u svakom slučaju'', izjavio je Branko Kutija, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije.

U bivšoj državi ova je cesta od Obrovca do Knina planirana kao magistralna cesta. Kao takva je i izgrađena do Žegara, a dalje je sve uža i uža. Ovaj zadnji zadarski dio donedavno je bio makadamski put

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ceste Zadarske županije su svoj dio dionice od kilometar i pol uredili u punom profilu širine pet i pol metara. Općina Ervenik je prethodno, 2016. godine, asfaltirala samo nužnih tri metra širine kako bi se moglo dolaziti do općine. Oni su tada dali iz svog skromnog budžeta milijun kuna

''Mi smo tada shvatili da moramo ga napraviti na način koji je moguć, a ne kako želimo iz prostog razloga što nitko živ nije bio zainteresiran na nikoji način da se to napravi i onda smo mi stvar uzeli u svoje ruke i napravili ga u vrlo teškim uvjetima u dužini od pet kilometara'', rekao je Predrag Burza, načelnik Općine Ervenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GRADNJA NA HRVATSKI NAČIN /

Apsurd u trajektnoj luci Stinica kod Senja. Rampu za osobe s invaliditetom postavili nasred kolnika!

Image
GRADNJA NA HRVATSKI NAČIN /

Apsurd u trajektnoj luci Stinica kod Senja. Rampu za osobe s invaliditetom postavili nasred kolnika!

Iz Uprave Šibensko-kninskih županijskih cesta kažu da se trenutno analizira može li cesta dobiti rang državne ceste, pa da taj dio izgradi država.

''Ja osobno nemam ništa protiv, dapače, da ta cesta postane državna i da se izgradi u punom profilu'', rekao je Kutija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za preostalih 816 Erveničana uređenje neadekvatne ceste bila bi dragocjena komunikacija prema Zadru

''To je jako bitno da se poveže ovamo. Kad bi…! Samo pošto je mahom staro stanovništvo, mladi nemaju posla i to je to'', kazala je Ljubica Vujanić iz Ervenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bilo bi jako dobro. Možda bi se naroda više i vratilo'', komentirala je Marija Vujanić iz Evernika.

Značajna je za razvoj turizma na Zrmanji i Krki, ali i u zimsko vrijeme kada bura i snijeg zatvore i autocestu i cestu preko ličkog Malovana. Tada ovom cesticom idu i šleperi iako vozila preko pet tona ne bi smjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Oporba i HDZ upravo ratuju oko raspuštanja Sabora, vladajući dominiraju u niskim udarcima, Benčić im opako spustila