'OSTVARIO JE PRAVO' / Bivši sisačko-moslavački župan Ivo Žinić dobio u najam kuću u Glini: Plaćat će 1 kunu

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Ivo Žinić ostvaruje pravo na stambeno zbrinjavanje davanjem u najam obiteljske kuće u državnom vlasništvu'

10.2.2022.
21:08
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Bivši župan sisačko-moslavački i dugogodišnji šef županijskog HDZ-a, Ivo Žinić, po svemu sudeći je završio svoj pohod na državne nekretnine.

Jutarnji list piše da je 18. siječnja na trajno korištenje od države dobio obiteljsku kuću u Glini koja mu je dana na korištenje 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i obnovu Sisačko-moslavačke županije donio je Rješenje kojim se utvrđuje da Ivo Žinić ostvaruje pravo na stambeno zbrinjavanje davanjem u najam obiteljske kuće u državnom vlasništvu na adresi Glina, Runjaninova 7", navela je privremena voditeljica tog odjela Blanka Bobetko Majstorović Jutarnjem.

Image
POGLEDAJTE KAKO SE ŽINIĆ KOPRCA U SVOJIM NEKRETNINSKIM AFERAMA: /

'Evo prije svega reći ću da sam ja hrvatski dragovoljac...'

Image
POGLEDAJTE KAKO SE ŽINIĆ KOPRCA U SVOJIM NEKRETNINSKIM AFERAMA: /

'Evo prije svega reći ću da sam ja hrvatski dragovoljac...'

Najam iznosi jednu kunu

Bobetko Majstorović tvrdi da je Žiniću rješenje dodijeljeno kao branitelju temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, nakon što je utvrđeno da u vlasništvu nema ni jednu drugu nekretninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je pak, upitan koliki će najam obitelj bivšeg župana sada plaćati te je li Žinić već podnio zahtjev da mu se kuća daruje, poručio da mjesečni najam za obiteljsku kuću na potpomognutom području iznosi jednu kunu te da zahtjev za darovanje još nisu dobili.

Žinić je još 2008. godine podnio zahtjev za darovanje kuće u Glini, a od 1995. do podnošenja zahtjeva mjesečni mu je najam bio 100 kuna. Od podnošenja zahtjeva za darovanje prema zakonu nije morao plaćati ni taj najam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, iz Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje poručili su da je Žinić vratio 90.980,05 kuna, koliko je iznosio trošak obnove njegove trećine obiteljske kuće u Marinbrodu. Podsjetimo da je kuću u Glini u koju je Žinić uselio u prvim danima nakon Oluje, država od vlasnika otkupila za 291.000 kuna.

Podsjetimo i na to da je Žinić 26 godina koristio i trosoban stan od 82 četvorna metra u Zagrebu koji je njegova obitelj dobila na korištenje tijekom rata, a kojeg je njegova obitelj nastavila bespravno koristiti i nakon što su u kolovozu 1995. dobili na korištenje kuću u Glini. Žinić je 2018. podnio zahtjev za otkup toga stana temeljem Zakona o pravima branitelja, ali je u studenom prošle godine odbijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo