Kakva odluka suda!? / Bivši šef DORH-a, bivši mason: Odlukom suda se htio vratiti na posao, iz DORH-a ga poslali van

Image
Foto: RTL

Kratko je porazgovarao s novinarima, rekao da ide raditi, ali se ubrzo vratio besposlen. Unutra su ga zamolili da napusti prostorije DORH-a, a objašnjenje...

27.12.2022.
9:58
RTL
VOYO logo

O bivšem glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću na Badnjak se pisalo da se u utorak vraća na posao nakon što je dobio presudu Visokog upravnog suda da je mjera Državnoodvjetničkog vijeća, kojom ga se udaljuje s posla u DORH-u dok mu traje stegovni postupak, nezakonita.

Riječ je o odjecima afere koja je izbila nakon što se otkrilo da je Jelenić pripadnik masonske organizacije u Hrvatskoj, a zbog koje je on podnio ostavku na mjesto glavnom državnog odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vraća se na posao /

Prvu bitku je dobio. Dražen Jelenić od ponedjeljka je opet u DORH-u: 'Vrlo smo zadovoljni ovom odlukom'

Image
vraća se na posao /

Prvu bitku je dobio. Dražen Jelenić od ponedjeljka je opet u DORH-u: 'Vrlo smo zadovoljni ovom odlukom'

Kako je riječ o bivšem prvom čovjeku DORH-a i aferi staroj otprilike koliko i npr. pandemija COVID-a, Jelenića su pred DORH-om dočekali novinari, on je s njima kratko porazgovarao i potom kazao: "… a sad idem raditi."

Ubrzo je ispalo da je otišao raditi, ali da se ubrzo vratio iz DORH-a besposlen. Unutra su ga, naime, zamolili da napusti prostorije DORH-a jer, oni koji su ga dočekali unutra, najnoviju odluku suda nisu dobili, a glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek je na godišnjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelenić je ostavku na mjesto glavnog državnog tužitelja RH-a podnio još u veljači 2020. Tada je javnosti poručio da njegovo članstvo u zakonitoj udruzi ni na koji način nije utjecalo na njegov rad, ali su "objede do takve mjere opteretile" njegov daljnji rad na toj funkciji da mu je postalo praktično nemoguće raditi.

U međuvremenu je bio zamjenik novoj šefici DORH-a, ali samo dok Hrvoj-Šipek nije zatražila pokretanje stegovnog postupka protiv njega, tragom te iste "masonske priče", i udaljenje s posla dok traje postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je Vrhovno sud 13. listopada 2020. potvrdio odluku Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) da se tako i postupi. Pa je DOV odluku produžio da još tri mjeseca, a u međuvremenu je Vrhovni sud dva puta prihvatio Jelenićeve žalbe i ukidao rješenja DOV-a.

Nakon jedne od njih, u rujnu 2021., pisalo se čak da je Jelenić dobio prvu bitku i da je "od ponedjeljka opet u DORH-u". Sve super, osim što uopće nije ispalo tako. 7. prosinca DOV ga je (opet) razriješio, Jelenićeva odvjetnica najavila je žalbu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno, Jelenić je sad u petak, uoči Božića, u svom pretincu na e-građaninu zatekao odluku Visokog upravnog suda: "Obavijest u pretinac e-građanin dobio sam u četvrtak u kasnim večernjim satima, čitajući ju, shvatio sam da se danas trebam javiti na posao."

I mediji su to isto tako shvatili i objavili da se Jelenić u utorak vraća na posao. Osim što se ne vraća. Jer, kako je rečeno, u DORH-u kažu da nisu dobili ništa od suda, a i Hrvoj-Šipek je na godišnjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ova reporterka jutros je ispred ulaza u DORH pitala Jelenića kako se osjeća sad kad se vraća na posao nakon toliko vremena.

""Dobar. Dobar je osjećaj", odgovorio je, "Ako bude odluka i s obzirom na odluku Visokog upravnog suda i ono što proizlazi iz odluke Vrhovnog suda, ja bih bio stvarno iznenađen da budem ponovno suspendiran. Ali, gledajte, papir trpi svašta…", nastavio je dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je bio spreman i na ishod kakav je na kraju ispao pa je doda da, ako ga pošalju nazad, da će onda: "...a ništa, otići ću doma."

"Zadnji put sam došao prije nešto više od godinu dana. Sjeo sam u svoju sobu i čekao da mi nešto daju raditi... Sad je netko drugi u mojoj sobi. Moram otići kod glavne državne odvjetnice i vidjeti što dalje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoje bivše članstvo u masonskoj organizaciji, kazao je da mu nije žao jer nije napravio ništa pogrešno: "Činjenica je da u ovom trenutku i zakon i pravda na mojoj su strani. A i mislim da je to bilo jedno neuobičajeno, možda nepotrebno, ali svakako jedno novo iskustvo u mom životu."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo