DOMOVINSKI RAT / Bivši državni odvjetnik: 'Kada je pukla puška, Škoro je podvio rep i otišao u Ameriku'

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

'Vodio je i moderirao veliki predizborni skup Koalicije narodnog sporazuma u osječkoj Tvrđi'

27.5.2020.
13:00
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

Miroslav Škoro se po aktivnijem uključenju u politiku mora priviknuti na napade koji dolaze sa svih strana, a sve je češći onaj da se po početku Domovinskograta odlučio na bijeg u Sjedinjene Američke Države.

Image
bitka za slavoniju /

Vrkić oštro po Škori: 'Nije se borio za Hrvatsku kad je trebalo, a usudi se svoj pokret nazvati Domovinski'

Image
bitka za slavoniju /

Vrkić oštro po Škori: 'Nije se borio za Hrvatsku kad je trebalo, a usudi se svoj pokret nazvati Domovinski'

"Utekao je u Ameriku u trenutku kada je Franjo Tuđman došao na vlast", izjavio je gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je stigao Škorin odgovor...

"Nisam utekao u Ameriku, nego sam u Ameriku otišao 1989. godine, kada sam se oženio. Naravno da se svakome može prigovoriti za svašta ako se rade spinovi. Ne bih previše na to trošio vrijeme", izjavio je za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, priča se time nije zaustavila, dapače. Oglasio se nekadašnji glavni državni odvjetnik KrunoslavOlujić.

"Dopuštam da se gospodin Škoro 1989. oženio i otišao u Ameriku, no kada govori o tom dijelu svoga života nikada ne spominje da se nakon ženidbe vraćao u Hrvatsku, pa je tako bio ovdje i u travnju 1990. Znam to, jer je upravo tada, kao nekakva mlada glazbena i zabavnjačka nada koju je osobno promovirao i gurao baš Ivica Vrkić, Škoro vodio i moderirao veliki predizborni skup Koalicije narodnog sporazuma u osječkoj Tvrđi", naveo je Olujić za Jutarnji list pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govornici su bili Savka Dabčević-Kučar, Srećko Bijelić, Zlatko Kramarić, Vrkić, pa i ja kao predstavnik HDS-a braće Veselica. Dakle, Škoro je tada bio tamo, a siguran sam da u arhivi HRT-a u Osijeku imaju te snimke. A onda, kada je pukla puška, podvio je rep i opet otišao u Ameriku. Doduše, ne znam točno kojeg datuma, ali i to bi se dalo provjeriti, pa da vidimo je li uopće imao dozvolu tadašnjeg Sekretarijata narodne obrane, bez koje punoljetni građani nisu smjeli nigdje otići."

Nije se zaustavio na tome, nastavio je s optužbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uglavnom, kada priča o svom odlasku u Ameriku i kako je tamo Hrvatsku branio tamburom, Škoro obmanjuje javnost ne govoreći punu istinu i Vrkić je u pravu kada kaže da takva osoba ne može biti na čelu pokreta koji se zove Domovinski", prisjetio se Olujić.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo