kneževi vinogradi / Bili smo u najboljoj vinskoj destinaciji u Hrvatskoj: 'Imamo u planu nove sorte'

'Nema nas nešto puno, ali ovo što nas ima su vrhunski vinari i mislim da Baranja u zadnje vrijeme puno raste ali još tu ima prostora za još veći napredak. Svi naši vinari proizvode vrhunska vina', govori Ivan Gerstmajer

2.3.2023.
17:23
VOYO logo

Baranja je majka vina, a baranjska općina Kneževi Vinogradi najbolja vinska destinacija u Hrvatskoj. Dobitnica je šampionske titule Veliki zlatni suncokret, turističkog priznanja kojim se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji ali i povezuju sudionici ruralnog turizma.

U Zmajevcu, u podrumu predsjednika udruge nagrađenih baranjskih vinogradara bila je naša slavonska ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
i čašica sve skuplja /

U Hrvatskoj vino poskupjelo 2 do 3 puta više nego u EU. Čaša vina polako postaje luksuz

Image
i čašica sve skuplja /

U Hrvatskoj vino poskupjelo 2 do 3 puta više nego u EU. Čaša vina polako postaje luksuz

"Ova nagrada nam puno znači i mislim da je veliki poticaj kako nama samim vinarima tako i poziv svima onima koji su željni uživati u našim vrhunskim vinima da dođu i posjete kako općinu Knežev Vinograd i Osječko-baranjsku županiju tako i Zmajevac", kazao nam je vinogradar i vinar iz Zmajevca Ivan Gerstmajer.

Koliko vinogradara ima u općini Kneževi Vinogradi, te u čemu je tajna dobroga posla, njihovog kvalitetnog vina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nas nešto puno, ali ovo što nas ima su vrhunski vinari i mislim da Baranja u zadnje vrijeme puno raste ali još tu ima prostora za još veći napredak. Svi naši vinari proizvode vrhunska vina i ovo podnevlje koje je Bogom dano i ova teoar tog lesa i ove submediteranske klime mogu reći da ustvari je veliki poticaj da proizvodimo i veliko ohrabrenje za proizvodnju vrhunskih vina", govori.

Što je od sorti vina koje ovdje turist koji dođe ne bi trebao propustiti probati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Graševinu svakako, nakon toga Rajnski rizling, Chardonnay, poneke Tramince i naravno crna vina", kazao je koji Gerstmajer je dodao:

"Nastavljam s poslom, imamo u planu novih sorti i nešto proširenje na smještajne kapacitete, tako da iz godine u godinu idemo nešto novo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo