Intenziv prosvjetljenja u rovinjskoj školi / Bez suglasnosti roditelja i ministarstva provode program za 140 djece

Image

Udruga "U ime obitelji" upozorila je na primjeru rovinjske osnovne škole "Bernardo Benussi" na provođenje projekata pojedinih udruga, ukazavši na problem "ulaska ideološkog programa" koji nemaju suglasnost roditelja, niti nadležnih institucija te da se takvi programi u školama provode protuzakonito.

21.12.2015.
15:03
VOYO logo

Voditeljica projekta "Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece" Ivana Penavić istaknula je u ponedjeljak na konferenciji za novinare, da se cijeli program provodi bez pisane suglasnosti roditelja koji bi trebali biti prvi koji odlučuju o odgoju svoje djece.

"U ime obitelji" želi ukazati na još jedan primjer kako u škole ulaze programi koji nemaju suglasnost roditelja, niti odobrenja nadležnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju informacija dobivenih od roditelja "U ime obitelji" doznaje kako se u rovinjskoj Talijanskoj osnovnoj školi "Bernardo Benussi", u sklopu redovite nastave provodi projekt "Gradimo odnose", koji je obvezan za svih 11 odjeljenja, odnosno za 140 učenika.

"Program provodi udruga 'Centar za studije Podresca' sa sjedištem u Udinama. Nije registrirana u Hrvatskoj, tj. ne nalazi se u registru stranih udruga, nema odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), nema odobrenje  Agencije za odgoj i obrazovanje te neovlašteno na svojim promidžbenim plakatima koristi logo same Agencije za obrazovanje", ustvrdila je Penavić istaknuvši da se udruga lažno predstavlja kako ima potporu Međunarodne federacije za razvoj obitelji (IFFD).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Munjin, član Upravnog odbora "U ime obitelji", rekao je da su od nadležnih ustanova zatražili i poslali zahtjev za pristup informacijama, kako bi doznali jesu li poštovane sve zakonske procedure i sve formalnosti prilikom provođenja tog projekta.

Više o temi pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo