VILI BEROŠ / 'Od jučer zaprimljena još 4 bolesnika, nema mjesta panici. Institucije istražuju tko je objavio krivotvorene izjave'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od jučer je četvero pacijenata zaprimljeno u KBC-u Zagreb, jedan od njih u Vinogradsku bolnicu, a jedan je prijavljen u Varaždinu. Svi će biti otpušteni na kućno liječenje

8.11.2023.
9:37
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u srijedu još nekoliko novih slučajeva trovanja gaziranim pićima.

"Sve institucije rade svoj posao, zdravstveni sustav je spreman na ove izazove", rekao je ministar pa dodao da je o svim slučajevima obaviještena policija, Državno odvjetništvo i Inspektorat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jučer je četvero pacijenata zaprimljeno u KBC-u Zagreb, jedan od njih u Vinogradsku bolnicu, a jedan je prijavljen u Varaždinu. Svi će biti otpušteni na kućno liječenje.

Image
POTVRDIO ZA DANAS.HR /

Šef Hitne na Rebru o trovanjima: 'Nitko nije zadržan, uglavnom imaju lakše ozljede. Jedan pacijent je na obradi'

Image
POTVRDIO ZA DANAS.HR /

Šef Hitne na Rebru o trovanjima: 'Nitko nije zadržan, uglavnom imaju lakše ozljede. Jedan pacijent je na obradi'

"Mjesta panici apsolutno nema, ali određenom oprezu ima", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto o svemu javnost nije obaviještena ranije, rekao je:

"Čekali su nalaze, paradigmu ponašanja preokrenula je situacija kad su se počeli javljati slučajevi sličnih kemijskih ozljeda. Nakon slučaja u Rijeci nije bilo moguće reći o čemu je riječ. Konzumacija pića mogla je biti incidentalna. Međutim, kada smo jučer u poslijepodnevnim satima saznali za pojavu novih slučajeva u Zagrebu izašli smo u medije", poručio je ministar Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Informacije su bile lažne, krivotrene, s aspekta stvaranje panike su puštene u javni prostor. Institucije istražuju tko je pustio krivotvorene izjave u javni prostor. Ja kao ministar zdravstva sam tu da garantiram da zdravstveni sustav može odgovoriti na sve izazove na koje je spreman. Ispred Vlade mogu reći da sve druge institucije rade svoj posao. U trenutku kad budemo imali spoznaje o rezultatima istraživanja - reći ćemo vam rezultate", poručio je pa dodao da pacijenti nisu pili iste napitke "što dodatno postavlja sumnju u moguću sugestibilnost simptoma".

"Neki su čak konzumirali i slane štapiće. Moramo sve povezati i staviti u kontekst. Kad se uspotavi neka veza - javnost će biti izvještena"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nekim medijima jutros su se pojavila neslužbene informacije da su gotovi rezultati istrage bočica u Rijeci te da su u određenom broju njih pronađene nepravilnosti. Hrvatski zavod za javnost zdravstvo za Danas.hr nam je potvrdio da su te informacije lažne.

"Još nisu gotovi rezultati analize", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Beroš: 'Trovanja u Zagrebu mijenjaju situaciju. I Božinović je zabrinut. Je li sve sabotaža? I o tome se može razmišljati'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo