Vraća se kao boomerang / Bernardić spustio Plenkoviću: 'Podržavao je prosvjede protiv Vlade, a sad se to njima događa'

Nema uzmaka oko najavljenog prosvjeda u Vukovaru za tri tjedna

22.9.2018.
19:13
VOYO logo

Nema uzmaka oko najavljenog prosvjeda u Vukovaru za tri tjedna. Unatoč pokrenutim istragama - vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi to nije dovoljno i ustraje da se on održi zbog neprocesuiranja ratnih zločina.

Od manipulacije žrtvama i braniteljima strahuju u vrhu HDZ-a dok im istodobno, iz SDP-a, stiže poruka "podrška šatorašima vraća se kao bumerang".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ se okupio na istoku zemlje i još sinoć donio zaključke o vukovarskom prosvjedu.

"Ne želimo da taj prosvjed bude politiziran, iskorišten u neke druge svrhe ili izmanipuliran", zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko politizira, premijer i suradnici ne žele prozvati imenom i prezimenom.

"Mislim da smo to već mogli primijetiti u proteklih nekoliko dana, tko su bili prvi akteri koji su podržali održavanje prosvjeda, i koji na tome eventualno žele prikupiti neke političke poene", dodao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraća vam se kao boomerang, kažu u oporbi. Na dolaske viđenijih HDZ-ovaca u šator u Savskoj, podsjeća aktualni predsjednik SDP-a.

"Pa ne tako davno HDZ je podržavao prosvjede plinskim bocama protiv Vlade Republike Hrvatske, a sada se upravo to isto događa njima", podsjetio je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u se danas od toga ograđuju.

"HDZ nije podržavala plinske boce i odmah je protiv toga bila. Ne možemo podržati skup u Vukovaru koji će biti politički skup", istaknuo je Ivan Anušić, predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovom gradonačelniku Vukovara to očito ne smeta. On ne odustaje unatoč pokretanju niza postupaka za ratne zločine.

"Mene to ne impresionira, vidjet ćemo rezultat kroz godinu dvije. To neće biti jedini prosvjed, nagodinu ćemo opet, kontinuirani pritisak ćemo stvarati", smatra Ivan Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov ključni partner HNS, prosvjed vidi kao unutarstranačku stvar HDZ-a.

"Mi u HNS-u ne komentiramo stvari u drugim strankama, mi brinemo o sebi a oni neka sami rješavaju svoje situacije", rekao je potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A situacije u kojima se kritizira vrh HDZ-a, naići će uvijek na reakciju glavnog tajnika.

"Čitav niz primjera kojima pokazujemo da brinemo od državnim interesima i Domovinskom ratu. Posebno iritira da nam se broji, jesmo li dovoljno Hrvati i katolici, Jesmo!", kaže Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li im se brojati i u Vukovaru, vidjet ćemo za 20-ak dana.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo