obraćanje javnosti / Bernardić rekao da ide na sastanak s Mostom i poručio: 'Nudimo ruku suradnje za spas Agrokora u pet točaka'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Šef SDP-a kazao je kako smjena Ramljaka pokazuje da je bio u pravu oko situacije u Agrokoru te da je proces kontaminiran

27.2.2018.
12:45
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Davor Bernardić na press konferenciji SDP-a kazao je kako je SDP bio u pravu kada je govorio o 141 savjetniku koji će izvući milijune kuna iz Agrokora i Hrvatske. "Trebalo im je 15 dana da prouče dokumentaciju i da se prave da ništa nisu znali oko procesa savjetnika i naknada i besramnog bogaćenja Ramljaka. Naravno da su znali i da su direktno upleteni. Činjenica da Plenković štiti svoju izvršiteljicu Dalić pokazuje da su zajedno u ovome", kazao je Bernardić. 

Šef SDP-a kazao je kako smjena Ramljaka pokazuje da je bio u pravu oko situacije u Agrokoru te da je proces kontaminiran. Bernardić je poručio kako Vladi nudi ruku suradnje za spas Agrokora u pet točaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni cilj ovog rješenja je ravnopravnost svih vjerovnika, potpuna transparentnost proceas i nadzor nad cijelim postupkom izvanredne uprave. To uključuje izmjene postojećeg zakonodavstva i Lex Agrokora jer želimo onemogućiti sukob interesa, ograničiti plaću izvanrednog povjerenika sukladno vremenu i okolnostima u kojem se nalazi poduzeće, želimo da novci ne idu na brojne savjetnike, želimo uvesti višečlanu upravu, a ne omogućiti jednom čovjeku da ima faraonsku upravu", kazao je Bernardić.

Kao peti uvjet suradnje, Bernardić je kazao kako se radi o novom početku. "Ništa se ne može provesti ukoliko osobe povezane s izvlačenjem novca iz Agrokora i Hrvatske ne odu iz procesa oko Agrokora. Bez odlaska potpredsjednice Vlade, Plenkovićeve desne ruke, Ramljak i svih njihovh suradnika ovaj proces nagdobe nećemo moći završiti", kazao je Bernardić. SDP će sutra ujedno sa Mostom i oporbom i tražit da podrže njihov plan izmjena i zahtjev za smjenom Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo