'Satiranje satire' / Bernardić premijeru: 'Di su pare? Di je Pretjerivač?' - Plenković: 'Ne znam je li to plod team-buildinga...'

Predsjednik SDP-a na Aktualnom prijepodnevu je otvorio pitanje zabranjivanja satiričnih Facebook stranica. 'I ja sam se smijao kad su Di su pare? bile satirične prema meni', između ostalog kazao je Bernardić

17.1.2018.
10:36
VOYO logo

"Gospodine Plenkoviću, di su pare? Di je Pretjerivač? Di je Ministarstvo ljubavi?", započeo je zastupničko pitanje Davor Bernardić, osvrnuvši se na "satiranje satire u Hrvatskoj".

"Ako John Oliver na HBO-u može na komičan način dati osvrt na Donalda Trumpa, zašto Facebook stranica to ne može nastaviti raditi u Hrvatskoj? Satira u hrvatskom društvu mora biti ta koja jača. Facebook stranicu pratilo je preko 300.000 ljudi. I ja sam je pratio, i smijao sam se kad su bili satirični prema meni. Vlada ne smiju gušiti satiru i zabranjivanji Facebook stranicu 'Di su pare?' Što ćete napraviti da spriječite satiranja satire u Hrvatskoj i da vratite Facebook stranicu "Di su pare?", upitao je Bernardić predsjednika Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam je li vaše pitanje plod team-building ili velikog, analitičkog pristupa brojnim problemima s kojima se Hrvatska društvo suočava, pa i Vlada, ali što se tiče satire, humora, ironije, ja sam apsolutno za to. Veliki sam pobornik humorističnog pristupa politici. Još u vrijeme bivšeg režima Predrag Lucić i drugi Feralovci su na duhovit način znali pratiti društvene događaje na humorističan način", odgovorio je Plenković.

"Otvoreni smo za kritiku na duhovit način. Apsolutno podržavamo svu slobodu. Što se tiče vaše aluzije na cenzuru filma Ministarstvo ljubavi, HRT je apsolutno neovisan u odabiru svog programa", dodao je predsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić nije bio zadovoljan odgovorom. "Sada idete s prijedlogom zakona kakti protiv govora mržnje, da bi zabranili i cenzurirali Facebook i društvene mreže. Hrvatska je u cenzuri, Hrvatska je postala zemlja "fake" vijesti. A vi uzimate ljudima ono što im je jedino preostalo, a to je sloboda govora i javne riječi. Mi vam to nećemo dopustiti", zaključio je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo