BURNO U SABORU / Bernardić i Jandroković dohvatili se oko plaća: 'Ja ću pokazati svoju, ali pokažite i vi vašu, svi vi iz SDP-a!'

Image
Foto: RTL / Saborska TV

Uoči glasovanja o Prijedlogu državnog proračuna u Saboru su zaredali zahtjevi za stankom

14.11.2019.
10:49
RTL / Saborska TV
VOYO logo

Saborski zastupnici i zastupnice izglasali su Izmjene i dopune proračuna za 2019. i planove te projekcije za 2020. i 2021. godinu, a prije izglasavanja proračuna za 2020. godinu zaredali su zahtjevi za stankom, između ostalog i jer oporba upozorava da niti novi proračun neće doprinijeti lakšem životu građanki i građana Hrvatske. 

Predsjednik SDP-a i saborski zastupnik Davor Bernardić istaknuo je da se u Hrvatskoj živi sve loše, a Vlada ništa ne radi po tom pitanju: "Ne poštuju vas jer se rugate građanima, a rugate se i sindikatima i učiteljima. Kažete da nema novca za povećanje plaća učiteljima i istovremeno povećavate plaće sami sebi za 4.000 kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jedina prava reforma je reforma praznika od koje građani i građanke neće imati ništa'', poručio je, između ostalog, Bernardić, koji se osvrnuo i na premijera Andreja Plenkovića kazavši da ''za sindikate nije imao vremena, ali je imao vremena odpuzati do zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića''.

''Plenković se panično boji prijevremenih izbora'', zaključio je Bernardić, a predsjednik Sabora HDZ-ov Gordan Jandroković na to je poručio: ''Moja je plaća ista kakva je bila, čak je i manja nego što je bila. Molim vas da ne iznosite neistine''.

No šef SDP-a nije odustajao od tvrdnje da je plaća predsjednika Sabora povećana, a Jandroković, koji je svoju manju plaću objasnio time da mu jedno dijete više nije prijavljeno na plaći, poručio je vođi najveće oporbene stranke da će on sada pokazati svoju plaću - kakva je bila i kakva je sada, a onda očekuje i da Bernardić učini isto. ''Pa ako je plaća veća, onda vratite sav novac koliko je veća od onoga prije. I nemojte obmanjivati javnost!'', poručio je Jandroković Bernardiću. 

Nešto kasnije Jandroković je u Saboru i pokazao platne liste prema kojima je u lipnju 2017. godine njegova plaća iznosila 23.258, 77 kuna, a u listopadu 2019. godine 22.473,38 kuna, i to jer mu, kao što je i rekao ranije u Saboru, jedno dijete više nije prijavljeno na plaći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo