SABORSKI OBRAČUN / Beljak se okomio na Jandrokovića: 'Vi ste pokazali elementarno poznavanje političkog uhljebljivanja'

Jandroković je šefu HSS-a rekao kako se ponaša nepristojno, da krši poslovnik i da ga danima nema u Saboru

13.7.2017.
12:03
VOYO logo

U Sabor traje rasprava o konačnom prijedlogu izmjena Ovršnog zakona, koji je predložio Klub zastupnika Mosta, koji je Vlada prihvatila i na njega podnijela svojih 13 amandmana.

Tijekom rasprave saborski zastupnik HSS-a Krešo Beljak replicirao je državnom tajniku Josipu Salapiću te je rekao kako mu je drago da se sve stranke koje participiraju u saboru slađu oko određenih stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamolit ću državnog tajnika i premijera te Vladu RH da uvaže sve amandmane koji dolaze iz opozicijskih klupa jer u ovom pitanju ne smije biti pozicije i opozicije. Siguran sam da nam je zajednički interes na neki način zaštiti one najslabije u hrvatskom društvu, ljude koji su dužni i koji su nepravedno stavljeni u lošiju poziciju svih ostalih", rekao je Beljak.

Šef HSS-a poručio je Salapiću da Vlada ne zezne, konstantirajući kak ose to događalo često do sata, te da neće zeznuti ako se uvaže amandmani koje su sukreirli kolege iz Mosta i ostalih stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slapić je potom rekao Beljaku kako nije vidio amandmane HSS-a u prijedlogu zakona niti njega osobno na sastancima gde se pričalo o stručnim pravnim pitanjima veznim uz posljedice ovršnog zakona. 

Beljak mu je replicirao i rekao kako je imao namjeru pohvaliti njegov rad te se našao prozvanim u Salapićevim riječima. "Nije mi bila namjeran ništa drugo nego vas pohvaliti. Kad me prozivate ja se ne sjećam od kad ste vi tu. Bili ste tu, pa u HDZ-u, pa u HDSSB-u, pa ste bili saborski zastupnik. Kako ste vi tu", obrušio se Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegov istup reagirao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji mu je poručio kako je pokazao elementarno nepoznavanje poslovnika, što je izazvalo žestoku reakciju kod Beljaka.

"Vi ste pokazali elementarno poznavanje političkog uhljebljivanja. jer ste predsjednik Sabora, a bili ste uz Sanadera, Kosoricu, Karamarka, a sad ste uz Plenkovića. Što ste vi pokazali?", rekao je Beljak. Jandroković mu je rekao kako se ponaša nepristojno, da krši poslovnik i da ga danima nema u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beljak je po izlasku iz sabornice komentirao sukob i rekao kako njemu o moralu neće govoriti ljudi koji su promijenili pet predsjednika i stranaka.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo