Belgija 1972.

Image

Na kontinentalni nogometni 'Olimp' popela se Zapadna Njemačka s možda i najjačom vrstom koju je ikad imala. Netzer, Beckenbauer, Breitner, Hoeness, ubojiti Gerd Müller i ostali u finalu su 'isprašili' Sovjete s 3:0.

20.5.2012.
20:15
VOYO logo

Zapadna Njemačka je i prije turnira bila izraziti favorit, na kraju se popela na kontinentalni nogometni 'Olimp' s možda i najjačom vrstom koju je ikad imala.

Gerd Müller je u kvalifikacijama mrežu suparnika tresao čak šest puta, a u četvrtfinalu protiv Engleza u slavlje od 3:1 ‘ugradio’ je jedan svoj pogodak (prva njemačka pobjeda na Wembleyju u povijesti).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom englesko-njemačkom odmjeravanju snaga briljirao je, inače, Guenther Netzer, uz predvodnike generacije Franza 'Kaisera' Beckenbauera, Paula Breitnera i Ulija Hoenessa.

Image

U kvalifikacijama je Jugoslavija prošla najtežu skupinu, s Nizozemskom i DR Njemačkom, a SSSR je izbacio Španjolsku. U četvrtfinalu su Belgijanci, domaćini završnog turnira, slavili protiv Talijana (0:0 i 2:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sovjeti su ‘isprašili’ Jugoslaviju (0:0 i 3:0), a Mađari su u ‘majstorici’ slavili protiv Rumunja. U poluzavršnici Nijemci su s dva gola Müllera izbacili Belgiju (2:0), dok su Sovjeti jedva, pogotkom Konjkova, ‘preskočili’ Mađarsku (1:0).

Image

U finalu je moćni Elf ‘pregazio’ Sovjete s 3:0 (dvaput Müller, Wimmer)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOMČAD PRVENSTVA:

  1. Jevgenij Rudakov (SSSR)
  2. Revaz Džodžuašhvili (SSSR)
  3. Paul Breitner (ZNjem)
  4. Herbert Wimmer (ZNjem)
  5. Murtaz Khurtsilava (SSSR)
  6. Franz Beckenbauer (ZNjem)
  7. Jupp Heynckes (ZNjem)
  8. Uli Hoeness (ZNjem)
  9. Gerd Müller (ZNjem)
  10. Günter Netzer (ZNjem)
  11. Raoul Lambert (ZNjem)

NAJBOLJI STRIJELAC:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gerd Müller (ZNjem) - 4

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo