otežavao pripremu za izbore / Bauk: 'Splitski SDP je raspušten zbog svjetonazorskih razloga, Baldasar je sada naša konkurencija'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Razlozi za ovakve odluke su vrijednosno-svjetonazorske razlike i nepovratno narušeni međuljudski odnosi unutar organizacije', kazao je Arsen Bauk

9.5.2016.
15:27
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Član Predsjedništva SDP-a i predsjednik splitsko-dalmatinske Županijske organizacije te stranke Arsen Bauk izjavio je u ponedjeljak kako je Predsjedištvo stranke nedavnu odluku o raspuštanju splitskoga SDP-a s Ivom Baldasarom na čelu donijelo zbog svjetonazorskih razloga te da je on sada politički konkurent SDP-a.

"Razlozi za ovakve odluke su vrijednosno-svjetonazorske razlike i nepovratno narušeni međuljudski odnosi unutar organizacije, što je bitno otežavalo pripreme stranke za izbore", rekao je Bauk na izvanrednoj konferenciji za novinare u Splitu objašnjavajući subotnju odluku Predsjedništva SDP-a o kojoj će konačnu odluku donijeti Glavni odbor na sljedećoj sjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje koje su to svjetonazorske razlike u splitskome SDP u odnosu prema stranci, Bauk je odgovorio kako se nada da je to članstvu stranke vrlo jasno te, dodao je, nema potrebe dodatno objašnjavati.

"BIt će vremena za to", rekao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je zadaća povjerenika splitskoga SDP-a Darka Parića pripremiti stranku za lokalne izbore u Splitu na kojima će, po njegovu mišljenju, SDP imati važnu ulogu.

"Tehničku provedbu odluke o raspuštanju organizacije Glavni odbor može propisati na način da dosadašnji članovi ne moraju podnositi zahtjev za prijem, već da ih povjerenik može odmah primiti u članstvo", rekao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

(Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Dodao je kako to ističe zbog svih članova SDP-a u Splitu koji ne obnašaju nijednu dužnost i koji su cijelo vrijeme pridonosili radu stranke, a izloženi su izjavama da su i oni kažnjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo suprotno, u njihovom statusu se neće ništa promijeniti", rekao je Bauk i dodao kako se dio članova splitskoga SDP-a 'vjerojatno neće željeti vratiti u stranku'.

Komentirajući Baldasarovu izjavu da će ići svojim putem, Bauk mu je zahvalio na dosadašnjem radu u SDP-u i 'zajedničkim uspjesima kojih je bilo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ipak, od danas smo politički konkurenti koji će surađivati na onome što smatramo da je dobro za građane", poručio je Bauk.

Splitski gradonačelnik i predsjednik splitskoga SDP-a Ivo Baldasar ocijenio je u ponedjeljak ujutro da je raspuštanje Gradske organizacije čisti revanšizam prema Splitu i provođenje jednoumlja u stranci te kako se neće vraćati u SDP, nego će ići svojim putem. Smatra da je SDP s Milanovićem na čelu pokazao kako ne zna što je demokracija i da su je tim postupkom jednostavno ukinuli te da se ta stranka pretvara u nešto što je mislio da nije moguće, u "staru priču sa starim korijenima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja im ne mogu vjerovati. Sve izjave zadnjih godina su ili modificirane ili potpuno ignorirane ili su zaista lagali", dodao je.

Odgovarajući na pitanja, rekao je da nikada nije usporedio Milanovića s Goebbelsom, nego da se dio SDP-a i šef stranke služe takvim metodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost sada vidim da sam bio u pravu jer ovo jesu metode koje nisu primjerene socijaldemokraciji. Nikada nisam rekao da je Milanović Goebles, a nikada ništa pozitivno nisam rekao ni za ustaše, za NDH, ustaške zločince i ostalo. I to je izvađeno iz konteksta. Mene se želilo prikazati kao čovjeka koji je krenuo u ustaštvo, a jedini sam kritizirao Glavaševu gardu odjevenu u crno. Većina ih je šutjela", rekao je.

Upitan slaže li se sa tekstom objavljenim na Braniteljskom portalu u kojem piše da je "stradao" zbog odnosa s braniteljima, odgovorio je potvrdno i istaknuo da je njegov odnos s braniteljima u skladu sa zakonom. Radio je po zakonu i odobravao njihovim udrugama ono što su tražili na natječaju i imali pravo na to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo