BURNO U SABORU / Batinić: 'Osnivanje povjerenstva kao paralelenog sustava nema svrhe '

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Najsvrsihodnije je da se omogući DORH-u da provede istragu do kraja', poručio je Branko Bačić

13.7.2017.
10:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sabor je sjednicu u četvrtak uobičajeno nastavio stankama, a jednu je zatražio i HDZ-ov Branko Bačić zbog teme istražnog povjerenstva za Agrokor.  Bačić se osvrnuo i na SDP-ovce koji su rekli kako neće glasati za Ustavne suce te rekao kako je to neprihvatljivo i da treba postići konsenzus. 

Bačić je potom komentirao i prijedlog odluke o istražnom povjerenstvu i rekao kako su predmet sitraživanaj sve vlade koje su provodile ranije politiku i omogućile nastanak koncerna Agrokor. "U Saboru barem 50 posto zastupnika ne bi mogli biti dio istražnog povjerenstva", poručio je Bačić i rekao kako bi neki od tih ljudi mogli biti u sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najsvrsihodnije je da se omogući DORH-u da provede istragu do kraja. Nakon što se istraga završi i DORH napravi svoje, tek nakon toga kad se vide rezultati onda se u Saboru može formirati istražno povjerenstvo", rekao je Bačić.

HNS-ov Milorad Batinić se zapitao koja je svrha povjerenstva s obzirom da ih je, kako tvrdi, do sad bilo nekoliko koji su imali politički kontekst. "Podsjeća me to na devedesete kada se politika u sve miješala. Smatramo da osnivanje povjerenstva kao paralelenog sustava nema svrhe dok DORH istražuje", poručio je Batinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izjava Bernardića je neprihvatljiva, da se u isti rang stavlja izbog ustavnih sudaca i osnivanje istražnog povjerenstva", rekao je Batinić. SDP-ov Peđa Grbin rekao je kako je Bačić prije bio za ideju osnivanja istražnog povjerenstva, no da se sad protivi tome jer su "u novim dokumentima pronašli nešto što im ne ide u prilog".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo