žilet žica na mađarskoj granici /

Baranjska ograda smrti

Image

Portal Sib.hr je još u listopadu prošle godine pisao o učestalim stradavanjima divljači u žilet žici na mađarskoj granici, a situacija se, nažalost, do danas nije promijenila.

12.2.2016.
13:14
VOYO logo

Tako specijalizirani lovački časopis „Dobra kob“ u svom siječanjskom broju donosi reportažu iz Luča, baranjskog mjesta uz samu granicu s Mađarskom gdje su snimili fotografiju srne koja je u mukama uginula u žici.

Predsjednik Lovačkog društva „Vidra“ Luč, Mihajlo Sekereš,  kaže kako su čim je ograda postavljena baranjski lovci  upozoravali da će dolaziti do ovakvih sporadičnih ugibanja divljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U žilet žicu, koja se nalazi svega 20-ak metara od njihova lovačkog doma, uplelo se već nekoliko grla divljači te u stravičnim mukama uginulo, a ukoliko divljač i preživi, tada ranjena postaje lak plijen grabežljivcima.

- Smatram da bi nadležne institucije trebale vršiti veći pritisak na Mađarsku vladu tražeći da uklone ogradu ili barem pred žicu postave neku zaštitu u vidu električnih pastira ili repelenata, rekao je Sekereš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu SiB.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo