To što je Čačić radio je OK, a ono što je radila Holy nije

Prvi je nepobjediv! Čini se da Vlada već ima odgovor na pitanja o Čačićevom grubom guranju nekvalificiranih HNS-ovaca u tuđe resore, samo se čeka da ga Milanović javno izrekne.

6.7.2012.
9:42
VOYO logo

"To što je napravio Čačić je legitimno, ono što je činila Holy – nije. Mi smo pobijedili na izborima, preuzeli odgovornost za Hrvatsku i normalno je da sada imenujemo ljude koji će realizirati našu politiku. Nema tu ništa sporno. Sasvim je drugačija bila situacija kad se Mirela Holy kao ministrica zauzimala da neka tajnica ne ostane bez posla u jednom državnom poduzeću", navodi neimenovani izvor iz Banskih dvora Novom listu.

Komentar je to Forumuna prepisku objavljenu u , iz koje se vidi da se od nadležnih u Ministarstvu zaštite okoliša traži da se promijeni statut Fonda za zaštitu okoliša, teškog više od milijardu kuna, kako bi na mjesto zamjenika direktora mogao zasjesti Josip Jambrač. U mailovima se na nekoliko mjesta spominje "ppVRH" iliti prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika je razlika između Žužula i Čačića

No, on izgleda neće zbog kadroviranja proći kao Mirela Holy, na kojoj je premijer Zoran Milanović trenirao visoke standarde. Banski dvori se žale da je pritisak na Čačićevu smjenu "žestok" i da podsjeća na pritisak kakav se radio na Ivu Sanadera da smijeni Miomira Žužula s mjesta ministra vanjskih poslova.

"Međutim, velika je razlika između Čačića i Žužula. Čačić otkad je u Vladi nije napravio ništa protuzakonito niti je bilo što prekršio. Stoga ne postoje razlozi za Čačićev odlazak iz Vlade. Izdržat ćemo taj često neargumentirani pritisak", poručuju iz Banskih dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, premijer je u četvrtak rekao tek da ne želi komentirati slučaj dok ne vidi mailove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo