Otkazana je i sjednica / Odvjetnica povukla zahtjev da se Banožiću aktivira saborski mandat, a Vlada mu odobrila povlasticu 6+6

Image
Foto: Dino Stanin/Patrik Macek/PIXSELL

Banožić će šest mjeseci primati punu ministarsku plaću te još šest mjeseci pola te plaće

20.11.2023.
16:00
Dino Stanin/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Odvjetnica bivšeg ministra Marija Banožića, Kesnija Vržina, povukla je zahtjev da mu se aktivira mandat u Saboru, a potom automatski zamrzne, doznaje Danas.hr.

Odvjetnica Vržina upravo je u RTL-u Danas potvrdila da će u Banožićevo ime podnijeti zahtjev za aktivacijom mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam tu odluku donijela kao njegova odvjetnica, a odvjetnica sam mu bila i u prethodnim slučajevima kada sam nastupala u njegovo ime. Podnijela sam zahtjev Saboru za aktivaciju njegovgo saborskog mandata i odmah istovremeno stavljanje tog mandata u mirovanje. Podnijela sam i zahtjev Vladi za 6+6 opciju da koristi pravo šest plaći i 50 posto plaće drugih 6 mjeseci", kazala je tada.

Image
'Nema sumnje da to nije njegova volja' /

Prihvaćen zahtjev Banožićeve odvjetnice: Aktivirat će mu se saborski mandat; 'Ovo smo odlučili u dobroj volji'

Image
'Nema sumnje da to nije njegova volja' /

Prihvaćen zahtjev Banožićeve odvjetnice: Aktivirat će mu se saborski mandat; 'Ovo smo odlučili u dobroj volji'

Jankovics bez komentara

Nakon njezina istupa uslijedila je bura u javnosti jer je predsjednik Mandatno imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics rekao da je to presedan da netko preko punomoći podnosi zahtjev u nečije ime, a navodno ta punomoć nije bila ni ovjerena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih to komentirao“, kratko je odgovorio Hini Jankovics potez Banožićeve odvjetnice koja je povukla zahtjev. No, sjednica je otkazana, objavljeno je u ponedjeljak poslijepodne na službenoj stranici Hrvatskog sabora.

Samo nekoliko sati prije toga, Jankovics je rekao kako će MIP-u predložiti da prihvati zahtjev Banožićeve odvjetnice. U dobroj vjeri ću tako postupiti, pa ćemo vidjeti kako će glasovati preostalih osam članova Povjerenstva, rekao je Jankovics, koji prije najavljene sjednice MIP-a nije želio iznositi nikakve pojedinosti. Ipak, neslužbeno se doznalo da su stručne službe MIP-a pregledale svu dokumentaciju vezanu za bivšeg ministra obrane i zaključile da je sva predana dokumentacija u biti zakonita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, dobro upućeni izvor istaknuli su kako su od petka ujutro, kad je temeljem punomoći, MIP-u podnijet zahtjev za aktivacijom Banožićeva mandata, prošla tri dana u kojima se nitko iz obitelji Banožić nije usprotivio toj punomoći, pa nema prostora sumnjati da to je volja bivšeg ministra.

24sata javlja kako je Vlada danas odobrila da se bivšem ministru obrane Mariju Banožiću isplaćuje naknada 6+6 što znači da će šest mjeseci primati punu ministarsku plaću te još šest mjeseci pola te plaće, potvrđeno je tom mediju iz Banskih dvora. Time je udovoljeno zahtjevu njegove odvjetnice Ksenije Vržine koja je takav zahtjev poslala u Banske dvore. Podsjetimo, bivši ministar obrane Mario Banožić na toj dužnosti primao je neto 2740 eura plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak poslijepodne objavljeno je kako se poboljšalo zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je skrivio i u kojoj je jedna osoba poginula, a nakon koje je ministar razriješen. Banožićevo zdravstveno stanje je u daljem poboljšanju te je premješten s Jedinice intenzivnog liječenja na Kliniku za neurokirurgiju, doznaje se u ponedjeljak u Ravnateljstvu ovoga KBC-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Banožićeva odvjetnica otkrila: 'Ne vraća se u Sabor, aktivrat će povlsticu 6+6'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo