'RAT' NA DRUŠTVENIM MREŽAMA / Banožić uzvratio udarac Milanoviću: 'Čovjek s međunarodnim ugledom cirkuskog klauna'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

'Predsjednik spominje lupanje prstom u stol, a on kao premijer nije mrdnuo prstom za Hrvate u BiH, već je, dapače, i radio protiv njih'

4.10.2022.
15:39
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić odgovorio je na današnje prozivke predsjednika RH Zorana Milanovića. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Evidentno je da se Milanović – čovjek s međunarodnim ugledom cirkuskog klauna – svojim izjavama i vrijeđanjem drugih pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je prouzročio Hrvatima u BiH. Frustriran je i gnjevan zbog intervencije visokog predstavnika Schmidta kao i vanjskopolitičkog uspjeha Vlade i premijera koji se dogodio unatoč njegovom štetočinstvu, uvredama i kidanju svih savezništava. Predsjednik spominje lupanje prstom u stol, a on kao premijer nije mrdnuo prstom za Hrvate u BiH, već je, dapače, i radio protiv njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po sličnom obrascu pokušava upravljati i manipulirati vojnim sustavom, a Hrvatske vojske sjetio se tek kada je postao Predsjednik Republike. Već mjesecima vrši pritisak na DORH, očito naviknut na vrijeme kada je on vodio Vladu i miješa se u rad onih koji bi trebali raditi neovisno. Umjesto da patološki laže o drugima, bilo bi bolje da počne od samog sebe i prestane zloupotrebljavati vojsku za vlastite potrebe i konstantno kršiti važeće zakonske odredbe", poručio je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Christian Schmidt je u nedjelju nenajavljeno nametnuo izmjene izbornog zakona. Milanović je danas poručio da predsjednik Vlade Andrej Plenković s tim nema ništa. Također je dodao da Hrvati nisu ništa dobrog dobili s tom odlukom.

“Ako Plenković želi biti zaslužan za to, neka bude. Što je napravio Schmidt? On je zadnji dan donio neku odluku kojom je kao spasio Hrvate. Nigdje u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić, jer ako se na to referira, onda moraš maknuti Komšića”, rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo