Posao vrijedan 22 milijuna kuna / Bandić naručio 100 000 m2 umjetne trave za nepoznat stadion, posao opet dobila ista tvrtka!?

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

U natječajnoj dokumentaciji nije određeno za koliko i kojih terena se travnjaci naručuju

27.9.2018.
14:40
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

U registru javne nabave ovih smo dana iskopali zanimljiv slučaj. Naime, Grad Zagreb naručio je 100 tisuća kvadrata umjetne trave za igrališta kojima upravlja Grad. Ta je investicija koštala 22 milijuna kuna, a unosan je posao dobila tvrtka koja se jedina javila na natječaj - Maxmar grupa. Da stvar bude još zanimljivija i apsurdnija - u natječajnoj dokumentaciji nije određeno za koliko i kojih terena se travnjaci naručuju. 

Za tvrtku Maxmar šira javnost prvi je put doznala 2011. kada se otkrilo da je ista angažirana na obnovi Dinamova stadiona. Problem je u tome što je ta tvrtka tada bila u vlasništvu Milana Sakomana čiji je sin Miljenko voditelj Dinamovog stadiona. Unatoč mogućem sukobu interesa Maxmar grupa je već nekoliko puta nakon toga izvodila radove na maksimirskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maxmar, koji je nakon smrti oca preuzeo Miljenko Sakoman i time došao u još veći sukob interesa, nedavno je angažirana i na obnovi atletske staze na Dinamovu stadionu - ali ovaj put kao podugovaratelj.

Miljenko Sakoman tvrdi i da nije istina da on dobiva većinu poslova u Zagrebu. Kaže kako ih žele angažirati jer jedini imaju potrebno iskustvo i kvalitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četrdesetak milijuna kuna poslova između Grada Zagreba i tvrtke koja je u vlasništvu, još jednom da kažemo - voditelja stadiona i zaposlenika NK Dinamo, je nešto što u najmanju ruku baca sumnju na to koliko su zapravo ti poslovi bili potrebni", napominje zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević (Zagreb je naš).

Na što će točno otići 22 milijuna kuna poreznih obveznika i tko uopće odlučuje o tome probali smo doznati i od Zagrebačkog nogometnog saveza u kojem je 76 klubova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što smo doznali i zašto je trava jednog jedinog ponuđača zelenija, doznajte u večerašnjoj emisiji Potraga u 19:20h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike