NIJE MU BAŠ TREBALO / Bandić komentirao smrt radnika koji je pao s krova pa se prisjetio: ‘Ja sam s 19 skakao kao mačak’

Image
Foto: Edvard Susak/POOL/PIXSELL

Istraga će pokazati što se dogodilo s poginulim radnikom, kazao je Bandić i njegovoj obitelji uputio izraze sućuti

14.4.2020.
13:54
Edvard Susak/POOL/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu je jutros oko 10 sati poginuo radnik kad je pao s krova u četvrti Trnje, objavljeno je na redovitoj konferenciji za medije zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

VEZANE VIJESTI

Zamjenik ravnatelja PU zagrebačke Dubravko Teur izvijestio je da je oko 10 sati poginuo radnik jednog poduzeća koji je radio na sanaciji krovišta u Trnju te je pozvao vlasnike poduzeća, odgovorne osobe i djelatnike da obavezno poduzmu mjere samozaštite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Milan Bandić, javlja Hina, pridružio se tom apelu te obitelji poginulog radnika uputio izraze sućuti: "Istraga će pokazati što se dogodilo. To se dogodilo oko 10 sati, za vrijeme susnježice kada je opasno hodati po asfaltu, a kamoli po krovu. Potreseni smo, popodne ćemo stupiti u kontakt s obitelji".

Napomenuo je kako je ovo je drugi smrtni slučaj radnika na sanaciji krovišta: "Čovjek je bio 1961. godište, u najboljim godinama, kao i onaj od ranije, branitelj iz Sesveta. Nepojmljivo mi je da netko može otići na 12,13 metara, a da nije vezan. Očito je netko napravio propust, ne bih prejudicirao istragu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sve što je visoko dva metra je opasno", rekao je Bandić i potom, kako prenosi Index, ispričao kako je on kao mladić skakao sa sedam - osam metara: "Za mene kad sam imao 19 godina nije bilo opasno skočiti ni sa sedam, osam metara. K'o mačak bih se dočekao. Sad da skočim s tri metra strgao bih obje noge. Sve u svoje vrijeme. Ne karikiram nego iluzorno opisujem situaciju".

"Istraga će pokazati što se dogodilo. Nepojmljivo mi je da netko može ići na visinu od 10 do12 metara, a da nije propisno osiguran i vezan. Vi možete slomiti prst ili lupiti nogom ako se omakne, a vezani ste", rekao je Bandić dodavši da tko je propisno vezan ne može teže stradati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što se to dogodilo. Može se to dogoditi, ne daj Bog, i danas ili za 10 dana. Apeliram da se poštuju pravila", poručio je gradonačelnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo