Bake iz Zagore: Danko, dođi na kavu!

'Ja im neću platiti. Odakle, jebem te, robijo?! Neka me gone u zatvor.

25.7.2010.
23:15
VOYO logo

Hrvatska radiotelevizija poslala je 79-godišnjoj Joki Gajić iz Otišića nedaleko od Sinja opomenu s nalogom za plaćanje 251,21 kunu za neplaćenu RTV pristojbu za siječanj, veljaču i ožujak ove godine. Tromjesečna pristojba uvećana je za trošak opomene i zakonsku zateznu kamatu.

Kvaka je, međutim, u tome što baka Joka ne gleda televiziju niti sluša radio jer u kući nema takvih aparata. A čemu bi joj i služili kad Joka i nekoliko njezinih susjeda, koji su također dobili istovjetne opomene od Hrvatske radiotelevizije, u kućama nemaju struje još od 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT-ov glasnogovornik Danko Družijanić preko medija ju je pozvao da Odjelu RTV-pristojbi napiše dopis i obrazloži zašto ne bi trebala plaćati RTV pretplatu.

Novinar Slobodne Dalmacije prenio joj je poruku i objasnio da bi, kako bi pokrenula proceduru i kako bi HRT-ov kontrolor izišao na teren u provjeru, trebala napisati dopis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svojih 79 godina nisam imala prilike naučiti čitati i pisati. Rado bih i to naučila dok sam živa. Možda mi se sada pruža prilika. HRT od mene, kažete, traži da im napišem dopis da nemam ni radio ni televiziju i da zato ne bih trebala plaćati pretplatu. Ja ću im taj dopis rado napisati ako će oni prije toga mene učiniti pismenom ženom. Neka mi pošalju učitelja. Ne moram ja imati veliko znanje. Dovoljno je da me nauče pisati i čitati slova", kazala je baka Joka.

Njeni susjedi Boja i Špiro nabrajaju imena svojih sumještana koji su kao i Joka dobili opomene s nalogom da plate RTV pretplatu, iako nemaju struje ni aparata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja im neću platiti. Odakle, jebem te, robijo?! Neka me gone u zatvor. Tamo će mi sigurno biti bolje nego ovdje. Hranit će me, moći ću se okupati, a imat ću priliku gledati i televiziju i slušati radio", zaključila je baka Joka i zajedno sa susjedima pozvala Danka Družijanića na kavu.

Jest da je ljeto, ali što ima ljepše nego kod temperatura iznad 30 stupnjeva Celzijevih u hladu u kuhinji naložiti štednjak na drva, jer drugog nemaju, i na njemu uskuhati vodu za crni napitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006140141006 arti-201006120097006 arti-201003010449006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo