BAČIĆ OTKRIO JE LI MILANOVIĆ TRAŽIO OBVEZNO CIJEPLJENJE; O članku 17: / 'Gledajući oporbene zastupnike, odluke ne bi bile brze'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ustavni sud je jasno rekao da je postupanje po članku 16, pravno jednako kao postupanje po članku 17'

24.11.2020.
14:03
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Govoreći o zaključcima sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS), na kojoj su sudjelovali predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, danas je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić rekao za N1 kako nema informaciju da je Milanović tražio da cijepljenje protiv koronavirusa bude obavezno.

Što se tiče aktivacije članka 17 Ustava, Bačić kaže da se o tome nije razgovaralo. "Ustavni sud je jasno rekao da je postupanje po članku 16, pravno jednako kao postupanje po članku 17. Kad vidim kako se značajan dio oporbe ponaša u Hrvatskom saboru, mogu misliti koliko bismo mi bili brzi u donošenju takvih odluka dvotrećinskom većinom", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je još kako su sa sjednice VNS-a važne za jedinstvo u stavu oko jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH te borbi protiv pandemije koronavirusa.

Image
ZAVRŠENA SJEDNICA VIJEĆA ZA NACIONALNU SIGURNOST; Plenković otkrio je li mu bilo ugodno s Milanovićem: /

'Nismo se rukovali, u tome smo konzistentni'

Image
ZAVRŠENA SJEDNICA VIJEĆA ZA NACIONALNU SIGURNOST; Plenković otkrio je li mu bilo ugodno s Milanovićem: /

'Nismo se rukovali, u tome smo konzistentni'

'Igrokaz' Mosta

Bačić se osvrnuo i na situaciju s Mostovim zastupnicima u Saboru. Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj opetovano je prozvao saborske kolege iz vladajuće većine što nisu u Sabornici dok traje izjašnjavanje o amandmanima na planove izvanproračunskih korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedan od politikanskih ispada Mosta koji oni dnevno hrvatskoj javnosti priređuju u Hrvatskom saboru. Dakle, izmjenama poslovnika Hrvatskog sabora koji je prilagođen epidemiološkim mjerama omogućeno je svim zastupnicima da sudjeluju u raspravama, ali jasno je određeno koliko zastupnika kojeg kluba sjedi primjerice u glavnoj vijećnici ili u ostalim dvoranama gdje je pripremljena potrebna tehnička oprema. Oni ovdje namjerno žele napraviti igrokaz, kako bi skrenuli pozornost na sebe", smatra Bačić.

Bačić kaže kako ne vidi razlog da svi zastupnici vladajuće većine sjede u sabornici i slušaju rasprave. "Ja tu mogu sjediti cijeli dan i slušati njihova izlaganja, ali ja se u tu raspravu poslovnički ne mogu uključiti. Jako puno aktivnosti zastupnici vladajuće većine imaju tijekom jutra da bi sjedili u sabornici gdje nemaju nikakvu mogućnost intervencije", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo