okupilo se predsjedništvo hdz-a / Bačić: 'Grabar-Kitarović pobjeđuje na izborima. A što se tiče HVIDRA-e, mislim da je Đakić bio korektan'

Bačić kaže da je predsjednica sama procijenila koje je najprimjerenije vrijeme za službenu objavu kandidature

1.10.2019.
18:41
VOYO logo

U središnjici HDZ-a okupilo se uže predsjedništvo stranke - svi članovi pred kamerama pri dolasku pohvalili su odluku Predsjednice Republike.

Inače, riječ e o redovnom sastanku koji je većinom posvećen drugom mandatu predsjednice, a očekuje se i rasprava o javno iskazanom nezadovoljstvu HVIDRA-e. 

''Animirat ćemo ih kao i svaki put, ne bojte se vi za stroj HDZ-a. Bit ću ja aktivan u predsjedničkim izborima, ne bojte se vi. U cijelom svijetu", kazao je Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a na ulazu u središnjicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Bačić, član Predsjedništva i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, rekao je da ne dvoji o punoj podršci stranke Kolindi Grabar-Kitarović. Upitan strahuju li da bi im se mogao dogoditi fenomen ''crnog labuda'' kao na europskim izborima, Bačić kaže da je HDZ na tim izborima potvrdio da je najjača politička stranka iako nije ostvario željeni rezultat.

''Od tada pa do danas sve relevantne ankete pokazuju da je HDZ najjača stranka i da Grabar-Kitarović ima najveću podršku među građanima. U toj sinergiji stranke i njezinog dosadašnjog obnašanja dužnosti, ja sam uvjeren u njezinu pobjedu", kazao je Bačić za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić kaže da je predsjednica sama procijenila koje je najprimjerenije vrijeme za službenu objavu kandidature, a koje će joj omogućiti pobjedu.

''Ona je htjela svoj mandat osloboditi od javnih nastupa u ulozi kandidatkinje, a ne predsjednice", kazao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li joj opasniji protukandidat Zoran Milanović ili Miroslav Škoro, Bačić nije želio odgovoriti. Ponovio je da će u svakom slučaju aktualna predsjednica pobijediti. 

Što se tiče HVIDRA-e koja u četvrtak odlučuje o Josipu Đakiću, Bačić ističe da ne bi ulazio u njihove međusobne odnose. S Đakićem je u stalnom kontaktu i vjeruje kako je korektno postupio u proteklih nekoliko dana, i na razini HVIDRA-e i na razini predsjednika Saborskog odbora za branitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo