POJAČANJE ZA TURIZAM / Baca se u političke vode: poznati hrvatski kvizaš i putopisac postao pomoćnik ministra turizma

Image
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

Vlada je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice imenovala niz zamjenika i pomoćnika ministara, a među brojnim imenima svakako se izdvaja ono Roberta Pauletića

25.2.2016.
15:20
Nino Strmotic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice imenovala niz zamjenika i pomoćnika ministara, a među brojnim imenima svakako se izdvaja ono Roberta Pauletića. Poznati hrvatski kvizaš, novinar, putopisac i tekstopisac imenovan je novim zamjenikom ministra turizma Antona Klimana.

Pauletić je diplomirao 1990. na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, no javnost ga je bolje upoznala devet godina ranije kada je postao najmlađi pobjednik "Kviskoteke", u to vrijeme iznimno popularnog televizijskog kviza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveznicu s novom dužnosti koju će obavljati možemo naći u činjenici da često putuje u daleke krajeve svijeta, a svoje putopise je i objavio pod naslovima "Nepal u 77 priča: totalno drukčiji putopis", "Brazil u 77 priča: putovanje & antiputovanje", "Himalaja u 77 priča" te "Led: i druge priče".

Zanimljivo je i da je Pauletić prvi Hrvat koji je, 2009. godine, nogom stupio na najjužniju točku Zemlje - Južni pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i kako je Vlada ministra financija Zdravka Marića imenovala guvernerom Republike Hrvatske u svjetskim i europskim novčarskim institucijama: Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Multilateralnoj agenciji za osiguranje investicija, Europskoj banci za obnovu i razvoj, Inter-američkoj banci za razvoj i Europskoj investicijskoj banci.

Ministar financija Zdravko Marić imenovan je nacionalnim koordinatorom za provedbu projekata financiranih iz sredstava zajmova i darovnica Republici Hrvatskoj iz ostalih inozemnih izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Vlada je  ministra financija Zdravka Marića imenovala Dužnosnikom nadležnim za akreditaciju.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i članove Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Borisa Lalovca, Srđana Gjurkovića i IvuJelušića i imenovala Zdravka Marića novim predsjednikom Uprave po položaju te članovima koji su po položaju predsjednici Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora te saborskog Odbora za gospodarstvo Gorana Marića i DomagojaIvana Miloševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi isteka mandata, razriješeni su dosadašnji članovi Muzejskog vijeća Hrvatskog povijesnog muzeja Stjepan Ćosić, Miroslav Gašparović i Vinko Ivić, a imenovani novi članovi Muzejskoga vijeća Ivo Banac, Vladimir Geiger i Zdenko Radelić.

Vlada je za člana koji će zastupati Vladu Republike Hrvatske u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. odredila ministra poljoprivrede Davora Romića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi odlaska na novu dužnost, Vlada je razriješila glavnog inspektora obrane general pukovnika Mirka Šundova, s danom 29. veljače.

Vlada je razriješila dosadašnjeg člana Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Miljenka Fičora i imenovala novu članicu Upravnog vijeća po položaju, kao Nacionalne dužnosnice za ovjeravanje, Ivanu Jakir-Bajo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je razriješila dosadašnjeg povjerenika Vlade Republike Hrvatske MarijanaVukovića i imenovala novog povjerenika za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i Općinskog načelnika Općine Kalnik Borisa Sabolića.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo