ruski veleposlanik /

Azimov posve otvoreno za RTL: 'Hrvatska reprezentacija jača je od ruske'

'Što god SAD čine u Hrvatskoj i, ako je to u interesu Hrvatske, Rusija to može samo pozdraviti', kazao je Azimov za RTL

2.7.2018.
16:01
VOYO logo

Na olimpijskom stadinu Hrvatska i Rusija tražit će svoj put do polufinala. Rusi igraju pred domaćom publikom, a stadion prima 44 tisuće navijača. Ruski navijač s hrvatskom adresom, veleposlanik Rusije u Zagrebu Anvar Azimov po pitanju rezultata je, kaže, objektivan.

"Domoljub sam i trebao bih reći Rusija. No, moram biti objektivan, mislim da je hrvatska reprezentacija jača.  Nadao se ipak da će se Rusija i Hrvatska sresti tek u finalu", kazao je Azimov. Zahvalan je, kaže, predsjednici na posjeti Nižnjem Novgorodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruske vlasti su se brinule o predsjednici. Veselim se posjeti gospođe Kitarović Sočiju", kazao je Azimov. Iz ureda predsjednice kažu kako je realno da ode u Soči, ali još nema službene potvrde njezina odlaska, kao ni dolaska Vladimira Putina na utakmicu.

"Veslim se Sočiju i novom sastanku naših predsjednika. Tko god dođe u Soči, predsjednik ili premijer, na marginama toga održat će se sastanak s vašom predsjednicom", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada još uvijek nema ni odgovora na predsjedničin poziv Putinu u Hrvatsku. Taj posjet je svakako u cilju moga predsjednika. Još ne znam kada će doći, ali jednoga dana će sigurno doći. On voli vašu zemlju", kazao je Azimov. 

A zbog navijanja su se sinoć na Twitteru porječkali s američkim veleposlanstvom. Status je kasnije izbrisan, a Azimov se ogradio od njega. 

"Mislim da moj mlađi kolega nije bio u pravu. Moramo poštivati mišljenje veleposlanika. Imam veliko poštovanje prema njemu. Ukoliko navija za Hrvatsku, to mogu samo pozdraviti zato što Rusija želi sve najbolje vašoj reprezentaciji. Što god SAD čine u Hrvatskoj i ako je to u interesu Hrvatske Rusija to može samo pozdraviti", kazao je Azimov.

Nakon sinoćnje pobjede hrvatske nogometne reprezentacije protiv Danske, društvene mreže postale su poprište prepirke između ambasadora SAD-a u Hrvatskoj Roberta Kohorsta i ruskog veleposlanstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da svi znaju za koga navijam", napisao je Kohorst na Twitteru pa dobio odgovor ruskog veleposlanstva koje je napisalo: "Hoće li SAD možda još platiti LNG, pomoći Agrokoru ili ukinuti vize za Hrvate?". 

Ruski veleposlanik prokomentirao je cijelu situaciju. "Mislim da moj mlađi kolega nije bio u pravu. Moramo poštivati mišljenje veleposlanika. Imam veliko poštovanje prema njemu. Ukoliko navija za Hrvatsku, to mogu samo pozdraviti zato što Rusija želi sve najbolje vašoj reprezentaciji. Što god SAD čine u Hrvatskoj i, ako je to u interesu Hrvatske, Rusija to može samo pozdraviti", kazao je Azimov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je još da dobri američko hrvatski odnosi sigurno ne mogu narušiti dobre rusko hrvatske odnose. I dok Rusi na hrvatskom terenu uskoro preuzimaju kapetansku vrpcu nad Agrokorom, Hrvatska očekuje da će reprezentacija predvođena Modrićem preuzeti kontrolu na ruskom travnjaku u subotu.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo