Dramatičan povratak / Avion s hrvatskim putnicima iz Izraela odgođen, čekaju let u 19 sati: 'Dosta su jaki napadi baš u tom području'

Image
Foto: Ilustracija/Slavko Midzor/PIXSELL

Andrea Metelko Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova izjavila je kako se nada da će sve biti u redu te da su se svi na aerodromu

10.10.2023.
19:13
Ilustracija/Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Let Hrvatskih hodočasnika iz Izraela otkazan je za 19 sati: 'Imamo informaciju da su tamo dosta jaki napadi'

Izvlačenje Hrvata iz Izraela i dalje je u tijeku, javlja RTL.U ponedjeljak se letovima preko Beča vratilo više od 60 ljudi, a u večernjim satima bi iz Tel Aviva prema Ljubljani trebao poletjeti zrakoplov s dvije grupe hrvatskih hodočasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrea Metelko Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova izjavila je kako se nada da će sve biti u redu te da su se svi na aerodromu.

"Let je predviđen danas kasnije navečer. Sad imamo informacije da su dosta jaki napadi baš u tom području i nadamo se da će u trenutku polijetanja zrakoplova situacija biti takva da će moći otići", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Bijeg iz pakla /

Očekuje se povratak još 106 Hrvata iz Izraela, trebali bi poletjeti kasno navečer

Image
Bijeg iz pakla /

Očekuje se povratak još 106 Hrvata iz Izraela, trebali bi poletjeti kasno navečer

Let otkazan na 19 sati

Avio je trebao krenuti oko 17:30 iz Tel Aviva, ali let je otkazan za 19 sati po hrvatskom vremenu. Sve ovisi o stanju na terenu i tome hoće li biti napada s teritorija Gaze. Više je letova izraelskih kompanija koji trebaju danas sletjeti u Ljubljanu.

Kažu da su na aerodromu, bili su krenuli iz Betlehema prema Tel Avivu i zaustavljeni su na svakoj točki provjere (check point) što je i uobičajena procedura s obzirom na to da se Betlehem nalazi u sektoru A po sporazumu iz Osla unutar Zapadne obale. Ukupno 106 osoba treba danas stići, uz jučerašnjih 69. To su svi oni koji su privremeno iz turističkih ili vjerskih dana ovih dana bili u Izraelu. Manja skupina sletjela je u Crnu Goru, te još sedam njih u Larnaku na Cipru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna tajnica Andrea Metelko Zgombić kazala je kako se ne vodi evidencija o točnom broju ljudi koji imaju hrvatske putovnice i hrvatski su državljani, a koji žive u Izraelu. Ali je navela da se i oni mogu javiti u veleposlanstvo.

"I s nekima od njih smo u kontaktu i oni tvrde da komunikacija s veleposlanstvom nije dobra. Neki kažu da su poslali mailove na koje nisu dobili odgovore, a drugi da se na brojeve veleposlanstva nitko nije javlja. Iz veleposlanstva uvjeravaju da Hrvatska pomaže i tim državljanima, da im se pronalazi letove na avionima iz drugih zemljama jer Hrvatska za sada nema plan slati državne avione ili avione Croatia Airlines u Izrael", izvijestila je Ana Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo