sedam pacijenata zatražilo pomoć /

Autobus sletio s ceste u Karlovcu: dvije djevojčice ozlijeđene, da djeca izađu - trebalo je razbiti zadnje staklo na vozilu

Slijetanje autobusa tvrtke Autotransport dogodilo se u naselju Šumbaru u 13.30 sati. Promet je bio u prekidu do 14.55, od kada se odvija izmjeničnim propuštanjem jednom trakom

2.2.2018.
14:52
VOYO logo

Gradski autobus u kojem se nalazilo 15 putnika od čega 13-ero djece koja su išla u školu, sletio je s ceste i prevrnuo se u grabi u Rečičkoj ulici u predgrađu Karlovca.

Po informacijama s terena, dvije su djevojčice zadobile lakše tjelesne ozljede u vidu ogrebotina i njima je pružena liječnička pomoć, no kako je KAportal naknadno saznao, liječničku je pomoć zatražilo još pet putnika, svi srećom samo zbog lakših tjelesnih ozljeda. U bolnici je zadržano troje, i to zbog zbog promatranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet na D-36 je jedno vrijeme bio u prekidu zbog očevida, dok se sada odvija naizmjenično. Iz policije je za KAportal potvrđeno da su žurne službe na terenu i da će se o uzrocima nesreće znati više nakon obavljenog očevida. Zanimljivost je da je autobus prevrnut na stranu s vratima pa je da djeca izađu, trebalo razbiti zadnje staklo na autobusu. Brzo su se na mjestu nesreće pojavili i njihovi zabrinuti roditelji, većina nakon što su ih djeca nazvala putem mobitela.

Snijeg otežava promet pa je moguće da je do slijetanja došlo i zbog skliskog kolnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: KAportal.rtl.hr

Prevrnuti autobus. Foto: KAportal.rtl.hr.

Dežurni policajac u Centru 192 rekao je da će se uzrok utvrđivati očevidom, možda i naknadnim vještačenjima, ali da je neosporno da je do slijetanja došlo u okolnostima mokrog i skliskog kolnika, zbog snijega koji pada.

Od ravnatelja karlovačke Opće bolnice Ervina Jančića doznaje se da je sedam pacijenata zatražilo pomoć, petero djece, jedna putnica i vozač. Nakon pregleda ozljede putnice stare 65 godina okarakterizirane su kao teže pa je hospitalizirana, a od petero djece dvoje je zadržano na promatranju i nisu u teškom stanju, kazao je Jančić Hini.

Neslužbeno se doznaje da je vozač, koji je pod velikim stresom, nakon nesreće ozlijeđenim putnicima pomogao do dolaska hitne pomoći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo