PARCELE OTKUPILI JOŠ 2004. GODINE / Austrijanci će nadomak Splita graditi luksuzni kompleks s 20 luksuznih vila, bazenima i lungomareom

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, nemico.hr

Na zahtjev splitske tvrtke "Globe projekt Slatine" koja je u vlasništvu austrijskih ulagača u Banovini je krajem prošle godine izdana građevinska dozvola za zahvat na 2,3 hektara

18.1.2022.
14:25
Ivo Cagalj/PIXSELL, nemico.hr
VOYO logo

Nakon dugogodišnjih priprema, pred realizacijom je izgradnja velikog turističkog naselja s planiranih 20 vila s bazenima, internim prometnicama, pratećim plažnim objektima, trim-stazom i dužobalnom šetnicom na lokalitetu Duboka Garma kod Slatina na otoku Čiovu, piše Slobodna Dalmacija.

Na zahtjev splitske tvrtke "Globe projekt Slatine" koja je u vlasništvu austrijskih ulagača i tijekom posljednjih godina ima samo jednog zaposlenog i akumulirani gubitak od 10-ak milijuna kuna, u Banovini je krajem prošle godine izdana građevinska dozvola za zahvat na 2,3 hektara, odnosno 23 tisuće četvornih metara zemljišta smještenog između državne ceste Trogir-Slatine i obale Kaštelanskog zaljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CENTAR ZAGREBA SELI SE JUŽNIJE? /

Studija otkriva kako bi za 10-15 godina trebao izgledati napušteni kompleks propale tvornice

Image
CENTAR ZAGREBA SELI SE JUŽNIJE? /

Studija otkriva kako bi za 10-15 godina trebao izgledati napušteni kompleks propale tvornice

Parcele kupili još 2004. godine

Time je ostvaren važan preduvjet za ostvarenje investicije s očekivanom kategorijom od pet zvjezdica čiji prvi koraci sežu još u 2004. godinu kada je pet velikih parcela otkupljeno od lokalnih privatnih vlasnika za kompleks čiji je najviši kapacitet planom ograničen na 300 gostiju.

Projekt je izradila splitska tvrtka "Nemico" u vlasništvu arhitekta Nenada Mikulandre koji, među ostalim, potpisuje i javnosti široko poznate projekte poput trgovačkog centra "City Center one" ili preuređenja Zapadne obale u mandatu gradonačelnika Željka Keruma kojem je "crtao" i nikad realizirani restoran kod marjanske Prve vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vile, bazen, trim-stza, teren za mini golf…

Prema spomenutom projektu, najvišu razinu kaskadnog terena zauzimat će na ulaz u kompleks s recepcijom, garažom i restoranom kojem će se pristupati s glavne prometnice, smještaj turista je predviđen u 20 vila, pri čemu će one s najvišim položajem na terenu imati tri etaže, a one na nižim razinama po dvije. Sve će imati osigurana mjesta za vozila, a četiri će biti opremljene i fitness kabinetima. Veće vile bit će površine 350 četvornih metara, a manje između 130 i 250 kvadrata.

Sjeverno od objekta je predviđen otvoreni bazen dimenzija 25 puta osam metara, sunčalište, te dječji bazeni i površine za igru najmlađih. Rekreacijski sadržaji uključivali bi trim-stazu, vježbalište na otvorenom, te teren za mini golf. Priobalni pojas činit će plaža s ležaljkama, kao i lungomare s niskim ogradnim zidovima koji će imati ugrađenu rasvjetu, a potez za šetnju planiran je na dužini od 360 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo