za njega nema dileme / Arsen Bauk brani pravo Povjerenstva na rad Šeksovim citatom: 'Njegova svrha je da potakne državna tijela da pokrenu istragu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Od trenutka kad je u Saboru izglasano Istražno povjerenstvo za Agrokor ne prestaju preprike oporbe i vladajućih

26.10.2017.
8:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Od trenutka kad je u Saboru izglasano Istražno povjerenstvo za Agrokor ne prestaju preprike oporbe i vladajućih oko toga može li Povjerenstvo nastaviti s radom i istraživati političku odgovornost aktera ovog slučaja čak i ako se otvori sudski postupak.

Objašnjenje je dao i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk i to citiravši HDZ-ovog Vladimira Šeksa na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za one koji imaju dilemu o tome može li Istražno povjerenstvo nastaviti s radom u onom dijelu za kojeg nije otvoren sudbeni postupak preporučit ću jednu rečenicu iz obrazloženja predlagatelja samog zakona: "Upravo je svrha da djelovanje istražnog povjerenstva u nekom pitanju od javnog interesa potakne državna tijela da pokrenu kaznene postupke i da pokrenu istrage. (Vladimir Šeks, 13.3.1996.) Svojim daljnjim radom Istražno povjerenstvo moglo bi ostvariti upravo ono za što se kolega Šeks zalagao kad je predlagao ovaj zakon''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo