Doživite pravi Božić / Ars Cantabile i AKA Crescendo zajedničkim snagama na Adventu!

Image

Na Adventu u Zadru, u srijedu, 12. prosinca 2018., s početkom u 19 sati, na Trgu Petra Zoranića očekuje nas koncert na kojem će snage udružiti Ansambl Ars Cantabile i AKA Crescendo.

9.12.2018.
1:13
VOYO logo

Jedina hrvatska sveučilišna a cappella grupa, A.K.A. Crescendo nastala je u proljeće 2013. godine spajanjem dvaju sličnih glazbenih sastava. Svojim prvim nastupom i izvedbom obrade poznate Silentove Terce na tišinu, privukli su veliku pozornost publike i medija, a cijela ih je hrvatska javnost dobro upoznala preko TV show-a Super talent u kojemu su došli do super finala. Redoviti su sudionici raznih događanja na zadarskom Sveučilištu te brojnih humanitarnih akcija. Njihove a cappella obrade obuhvaćaju širok spektar glazbenih žanrova. Još 2014. su izdali zapaženi video spot u blagdanskom tonu naziva "Winter Mashup (Let it go/Let her go)" ,  zimski mashup.  Djeluju bez voditelja, a sami su svoji majstori i kad su u pitanju glazbeni aranžmani i koreografije koje izvode.  

Ansambl Ars Cantabile uspješno  djeluje pet godina i u njemu je trenutno 18 članova. Svoj repertoar grade na vokalnim aranžmanima za višeglasno pjevanje u jazz, rock i pop glazbi. Ansambl je ostvario brojne nastupe, među njima i one humanitarnog karaktera. Posebno izdvajaju organizaciju koncerta „Zaljubljeni u Zadar 2020“  kojim su 2015.  podržali kandidaturu Zadra za Europsku prijestolnicu kulture te inicijativu i organizaciju koncerta „Zajedno za život – Ars Cantabile i gosti“ kojim su prošle godine prikupljali sredstva za osnutak, izgradnju i opremu onkološkog odjela zadarske Opće bolnice. Od siječnja ove godine umjetničko vodstvo preuzela je prof. Nada Smoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo