bespovratna sredstva /

Apsurd: Sinj bi mogao ostati bez deset milijuna poklonjenih eura

I dok se s jedne strane bore za državni novac, onaj koji je u desecima milijuna poklonjen, mogao bi biti bačen u vjetar. Nevjerojatna politička priča stiže iz Sinja

5.12.2016.
18:52
VOYO logo

Gotovo 10 milijuna eura za već pripremljen projekt Sinju ovisi o političkoj volji izabranih u službu građana.

"Ako proračun ne prođe, mi imamo potencijalno realnu mogućnost da naš projekt nažalost padne, odnosno da vratimo sredstva", kaže gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za projekt "Sinj u sridu", grad je od Europske unije dobio 71 milijun kuna bespovratnih sredstava. Na račun je već sjela i prva isplata, nešto više od 11 milijuna kuna, koje treba početi trošiti do 14. siječnja. Gubitak ovako značajnih sredstava bio bi loš po grad, tvrde Sinjani.

Oporba kataklizmičke najave o gubitku tih sredstava naziva igrokazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja vam garantiram, evo iskreno kažem sučeljavanje gdje god hoće, da lažu, obmanjuju sinjsku javnost. Za tri mjeseca što neće bit vlasti, što neće proći rebalans apsolutno ništa ne znači", kaže gradski vijećnik iz redova Mosta Miro Bulj.

Vladajuća lista doktora Stipislava Jadrijevića ima šestero vijećnika. Do potrebnih 11 ruku, ključan bi mogao biti SDP, koji je proteklih godina podržavao proračun gradske vlasti.

Osim sredstava za uređenje tvrđave Kamičak, niza komunalnih projekata i sredstava za financiranje sinjskih sportskih klubova, u rebalansu proračuna nalaze se i sredstva za dovršetak sinjske sportske dvorane. Upravo ona je kamen spoticanja između nekadašnjih partnera.

Naime, trošak dvorane se s predviđenih 12 milijuna kuna povećao na 18, što oporba naziva sumnjivim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šest milijuna kuna je nedefiniranih, što se tiče sportske dvorane", kaže šef sinjskog SDP-a Ante Milanović.

Sve je objašnjivo, tvrdi gradonačelnica i dodaje da je trošak dvorane još i veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvoj javnoj nabavi to je bio samo jedan građevinski objekt, građevinski radovi, a u drugoj javnoj nabavi znači kompletno premljena prva gradska sportska dvorana zajedno s igralištem, atomskim skloništem i ugostiteljskim kafićem", poručuje Križanac.

Ako se rebalans, a kasnije i proračun ne izglasa, Sinjani će na prijevremene izbore svega dva mjeseca prije redovnih. A projekti će do tada biti stopirani.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo