APEL BOLESNOG CRIKVENIČANINA / URODIO PLODOM: U jedan dan skupio potrebnih 9000 eura: 'Ljubim vas sve!'

Image
Foto: Facebook
27.7.2017.
13:32
Facebook
VOYO logo

Naime, taj lijek košta tri tisuće eura mjesečno, što si on ne može priuštiti, a KBC Zagreb i KBC Rijeka odbili su mu ga plaćati iz proračuna. Na svom je Facebooku Danijel podijelio da je u kratko vrijeme skupio dosta novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dragi ljudi, skupilo se i više novca nego je potrebno u ovo kratko vrijeme… Krasni ste i svima hvala, jedna farmaceutska kompanija će dati donaciju od jedne kutije lijeka tako da za ostatak imam dovoljno novca! Ne uplaćujte više novac, hvala vam svima puno i sad se samo nadam da će tablete djelovati! Ljubim vas sve, divni ste!!!!!!', napisao je na svom Facebooku.

Image
BOLESNI OTAC BLIZANACA IZ CRIKVENICE NEMA NOVCA ZA SKUPI LIJEK: /

'Ako imate viška tableta, bio bih vam zahvalan'

Image
BOLESNI OTAC BLIZANACA IZ CRIKVENICE NEMA NOVCA ZA SKUPI LIJEK: /

'Ako imate viška tableta, bio bih vam zahvalan'

'Veća je mogućnost da dobiješ na lotu nego ovu bolest koju ja imam'

Podsjetimo, Danijelu, ocu malenih blizanaca Lucije i Lovre, prije četiri je godine dijagnosticiran zloćudni tumor želuca. Na prvoj operaciji u Rijeci odstranjena mu je trećina želuca, dio jednjaka i tankog crijeva, s nadom u potpuni oporavak, jer je tumor bio lokaliziran. No, tumor je nakon operacije metastazirao u limfne čvorove. Terapija Imatinibom, koja je uslijedila, nažalost nije pomogla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kažu mi liječnici da je veća mogućnost da tri puta dobiješ na lotu, nego da dobiješ bolest koju sam ja dobio', rekao je Danijel za Novi list i dodao da samo pet liječnika u svijetu ima potrebna znanja o bolesti s kojom se on bori.

Nakon druge operacije došlo je do alergijske reakcije zbog koje je morao prestati s terapijom tabletama, a liječnici upozoravaju da nove operacije zbog osjetljivosti područja i metastaza ne dolaze u obzir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici se međusobno prepucavaju umjesto da rade na rješenju

Danijel je ispričao kako je svjedočio sukobu ega liječnika koji se ne žele konzultirati s kolegama, a svaki liječnik ima neko drugo mišljenje. Jedni kažu da operacija ne dolazi u obzir, dok drugi kažu da je ona jedino rješenje. Najveći je problem ipak borba s administracijom.

'U SAD-u su pokazali interes, DHL-om smo im poslali uzorak tkiva', kaže. Nakon što se obratio doktoru Belevu u Zagrebu, ispostavilo se da nema nuspojava niti alergija na lijek Sorafenib, a u međuvremenu su stigli i rezultati iz SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U njima stoji da je moj tumor SDH B pozitivan i da bi eventualno najbolje reagirao na Sorafenib. KBC Rijeka i Rebro su odbili financirati lijekove iz svog proračuna jer je lijek nedovoljno istražen za moju bolest. Naime, to je tako rijetka situacija jer vjerojatno jedini ja u Hrvatskoj imam taj podtip.'

Prva tromjesečna terapija stoji devet tisuća eura. Danijelu su preostale samo tri opcije: skupiti taj novac, uvjeriti sustav da mu je lijek prijeko potreban ili skupiti lijekove koji su ostali višak kod drugih pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je objavio sve na Facebooku, urodilo je plodom i počeli su mu se javljati ljudi koji imaju lijekove. Zbog nekih doniranih lijekova smanjen je iznos novca koji će mu biti potreban. Nakon tri mjeseca terapije, slijedi analiza koja će utvrditi pomažu li mu ti lijekovi.

Danijel kaže da su mu najveća motivacija njegova djeca, a u konačnu pobjedu nad bolešću je uvjeren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike