meštar toni / Anton Škrobonja najdugovječniji je hrvatski gradonačelnik. Stoluje već 30 godina, ali došlo je vrijeme da šešir okači o klin

Meštar Toni vjesnik je da grad postaje kulisa tisućama priča.

24.2.2021.
8:00
VOYO logo

Anton Škrobonja najdugovječniji je hrvatski gradonačelnik. Stoluje već 30 godina, a pod sobom - uz Rijeku - drži i cijeli riječki prsten. Riječ je o meštru Toniju, koji ključeve grada preuzima u vrijeme maškara, no nakon toliko godina odlučio se povući s mjesta maškaranog gradonačelnika. 

I tako već tri desetljeća… Meštar Toni vjesnik je da grad postaje kulisa tisućama priča.

A njegova je maškarana priča započela slučajno, ali takve su i najbolje.

S kolegom koji je bio prvi meštar riječkog karnevala, to je naš Radović Beli, kako smo skupa delali me zval ako mogu ja vodit taj karneval i od 36 godna sam uvijek na početku povorke. Imali smo što smo imali sami od sebe, ja sam najviše volio klauna tako da sam prve korake počeo kao klaun pa onda sa šeširom ovakvim onakvim.

Došlo je vrijeme da šešir okači o klin. Uz njega je kroz godine hodalo 25 karnevalskih kraljica, a s njima je glas o Rijeci i Hrvatskoj pronosio diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Mimohod u Rijeci /

Međunarodna karnevalska povorka: Više od 10.500 maškara prodefiliralo Korzom

Image
Mimohod u Rijeci /

Međunarodna karnevalska povorka: Više od 10.500 maškara prodefiliralo Korzom


"Bili smo na jednom karnevalu u Crnoj gori, u Kotoru , došli su dva onako malo jači, dođite sa mnom. Sad ja idem s njima, šta je, a u drugom kafiću Montgomery, koji je bio na našim svim karnevalima dok je bio veleposlanik Amerike me vidio i zvao, ajde da popijemo gemišt", rekao je Toni, meštar Riječkog karnevala.

Povlači se skupa s riječkim gradonačelnikom, s kojim je, kaže, bilo najzabavnije.

"Više od 20 godina sam sudionik karnevalske povorke i predstavljam skupinu Krasica Pario, eto.. u ime cijele skupine mu želimo sretno", rekla je Martina Randić, Krasica.
Ključeve grada više neće preuzimati, ali Anton Škrobonja zauvijek će ostati - Meštar Toni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo