GDJE JE ZAPELO? / Nobilo bacio 'bombu': 'Postoje glasine da je sadržaj Horvatova mobitela kompromitirajući za neke na visokim pozicijama'

Image
Foto: pixsell

Nobilo tvrdi da se Zlata Hrvoj-Šipek uplela u političku igru jučerašnjom izjavom da telefonski poziv Plenkovića nije bio pritisak dok je riječi Zorana Milanovića povezala s prijetnjom smrću

2.6.2022.
10:43
pixsell
VOYO logo

Govoreći o ispitivanju glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek pred saborskim Nacionalnim vijećem za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije te eventualnim pritiscima na nju, odvjetnik Anto Nobilo rekao je danas za N1 televiziju kako je jedini koji ima moć prema Zlati Hrvoj-Šipek premijer Andrej Plenković.

"Svi ostali nemaju moć i neutralni su. Zahtjevom da mediji ne propituju njen rad želi napraviti staklenu kugu oko sebe da bi bili nedodirljivi. Ne postoji efikasna kontrola nad radom DORH-a, u njihovim rukama su sudbine ljudi, njihov rad treba propitivati", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zlata Hrvoj-Šipek se jučer uplela u političku igru'

"Premijer ju je postavio, on će je smijeniti. Kad gospođa na zalazu karijere promijeni posao, cijeli život je radila imovinsko pravo i prihvati funkciju najveće odgovornosti kaznenog prava koje nikad nije radila, očito se radi o velikoj ambiciji. Druga stvar, kad se gospođa preko 60 godina poziva na oca koji je bio na križnom putu kao važnu stavku svog života i to po prvi puta, nikad prije ove funkcije nije imala taj podatak. Iz ta dva elementa koji su za nju kompromitirajući, pokazuje se da je zaista htjela tu funkciju. Premijer je može smijeniti, glavna državna odvjetnica ima povjerenje premijera", odgovorio je Plenković na pitanje kako premijer može utjecati na glavnu državnu odvjetnicu.

Smatra da Zlata Hrvoj-Šipek uplela u političku igru jučerašnjom izjavom da telefonski poziv Plenkovića nije bio pritisak dok je riječi Zorana Milanovića povezala s prijetnjom smrću. "Uplela se u politički fajt, stavila se na stranu premijera. Što god ona rekla, ušla je u političku arenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'TKO MENE MOŽE UCIJENITI?' /

Glavna državna odvjetnica: 'Redovito razgovaram s premijerom, ali intenzitet te komunikacije ovisi o tome što se događa'

Image
'TKO MENE MOŽE UCIJENITI?' /

Glavna državna odvjetnica: 'Redovito razgovaram s premijerom, ali intenzitet te komunikacije ovisi o tome što se događa'

Gdje je zapelo s Miloševićem?

Nobilo je rekao da njegov klijent Boris Milošević nije ispitan. "Moj klijent Milošević nije dao izjavu, nije saslušan, ne znam što se događa u predmetu. Zadnje što znam da je zapelo s otvaranjem mobitela bivšeg ministra Horvata, imao je kompliciranu šifru, a postoje glasine da je sadržaj mobitela kompromitirajući za neke na visokim pozicijama, ali to su samo glasine."

Ipak, Nobilo ne smatra da DORH ništa ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad dođemo do velikih predmeta, tu se malo pogube. S jedne strane, mislim da nemaju dovoljno obrazovanja vezano uz financije i biznis, a i postoji utjecaj prema kojem se ide. Što se tiče Todorića, optužnica je povučena bez razloga. Sve su prebacili da bi glavna odvjetnica spasila svoju funkciju", rekao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo