ANTO ĐAPIĆ NAJVEĆI GUBITNIK IZLAZNIH ANKETA, BOLJI OD NJEGA ČAK I BABIĆ: / 'I Škoro je kandidat HDZ-a, bio je tamo 100 godina'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na desnici se vodi sukob 'titana', a ako je vjerovati izlaznim anketama Nedjeljko Babić vodi ispred dugogodišnjeg političara Ante Đapića

22.12.2019.
19:24
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

I dok prema prvim izlaznim anketama Zoran Milanović pobjeđuje s 29,58 posto glasova, Kolinda Grabar Kitarović osvaja 26,38 posto glasova a Miroslav Škoro je prati s 24,10 posto, na desnici se odvija interesantan sukob "titana" između predsjednika Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljka Babića te bivšeg predsjednika HSP-a i bivšeg osječkog gradonačelnika Ante Đapića.

Ako je vjerovati izlaznim anketama Babić za dlaku vodi ispred dugogodišnjeg i iskusnog političara Đapića. Naime, Babić dobiva 0,40 posto glasova hrvatskih građana, a Anto Đapić 0,36 posto. Hoće li se na kraju to i u stvarnosti pokazati kao točno, treba pričekati do kraja prebrojavanja glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREBROJANO JE 99 POSTO GLASOVA: /

Milanović pobjednik prvog kruga, a u drugi ulazi s Grabar Kitarović! Škoro je bio jako blizu

Image
PREBROJANO JE 99 POSTO GLASOVA: /

Milanović pobjednik prvog kruga, a u drugi ulazi s Grabar Kitarović! Škoro je bio jako blizu

'Očekivali smo ovo'

Đapić je za RTL komentirao rezultate anketa rekavši kako su unutar očekivanja:

"Moram reći da rezultat nije daleko od onoga što su ankete predviđale. Bila su dva velika snažna HDZ-ova bloka i tu je bio mali prostor za manevar. Mi smo sve svoje ciljeve ostvarili. Nitko ljetos nije vjerovao da ćemo uspjeti istaknuti kandidaturu. Legitimirali smo svoje politčke ciljeve. Ja mislim da je naš program došao do svijesti naroda, ali na izborima ne odlučuju samo poruke i programi. Unaprijed čestitam onima koji uđu u drugi krug. Gradit ćemo priču za parlamentarne izbore koji su pred nama", rekao je Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li HDZ-ov igrač, Đapić je za RTL odgovorio:

"Zadnjih 15 godina nema toga što o meni nije rečeno. Sve što sam ja zastupao protivno je onome što provodi Andrej Plenković. I Škoro je kandidat HDZ-a, bio je 100 godina tamo u stranci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraćanje vjere u domoljublje

Inače, Babić je u siječnju 1990. godine postao član HDZ-a, gdje je, kao predsjednik inicijativnoga odbora skupio 23 člana i osnovao ogranak HDZ-a za bivšu općinu Klanjec. Nakon osvajanja vlasti izabran je za zamjenika Predsjednika Skupštine općine Klanjec. Jedan je od prvih osnivača Mladeži HDZ-a, a potom i predsjednik Županijske mladeži HDZ-a, piše Vijesti.hr.

Bio je zamjenik načelnika općine Klanjec, potom načelnik i prvi klanječki gradonačelnik. Nakon toga postaje dopredsjednikom Zagorske stranke, a danas predsjednikom Hrvatske stranke svih kajkavaca, čakavac i štokavaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babićev izborni program sastoji se od 10 točaka, a neke su od njih vraćanje vjere u pravo domoljublje, ujedinjene razjedinjenih Hrvata, promjena Ustava i raznih zakona, antiglobalizacija, vraćanje polupredsjedničkog sustava. Prema njegovu mišljenju u Hrvatskoj su najveći problem korupcija i kriminal.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo