stigao u Hrvatsku / Ante Todorić ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu: porekao sve ono za što ga se u ovom trenutku sumnjiči

Kako je Olujić rekao njemu se na teret stavlja zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave

20.10.2017.
10:03
VOYO logo

Ante Todorić je već ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Isptivanje je trajal ovrlo rkatko, oko 20- ak minuta nakon čega je brzo napustio Zagrepčanku te nije bio zainteresiran za razgovar s novinarima. 

"Obavljeno je ispitivanje na ŽDO-u i na tom ispitivanju Todorić je porekao sve ono za što ga se u ovom trenutku sumnjiči. Sumnjiči ga se za dva od ukupno četiri kaznena djela iz rješenja o provođenju istrage, a  on je u svojoj kratkoj obrani iznio kako će se kasnije detaljnije očitovati o svim optužbama, ali kako je sve što je u 20 godina radio u Agrokoru radio sukladno zakonskim propisima", za RTL-ove Vijesti izjavio je Olujić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlađem Todoriću nije određen istražni zatvor tako je u Hrvatsku ušao kao slobodan čovjek i nije priveden na granici. Odvjetnik je kazao da bi se razgovor s tužiteljima trebao dogoditi tijekom dana, no još nisu dobili službeni poziv.

Fran Olujić je rekao da je zajedno s Antom, već na ispitivanju u "Zagrepčanci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da će ispitivati samo njega to će se vjerojatno dogoditi u sjedištu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj, a ne u prostoriji za ispitivanja na Selskoj cesti", kazao je Rajko Čogurić.

U akciji  Agrokor koja je započela u ponedjeljak rano ujutro,  uhićeno je 12  Agrokorovih menadžera i revizora protiv kojih je pokrenuta istraga jer su Ivici Todoriću, kako sumnja tužiteljstvo, pribavili čak milijardu i 142 milijuna kuna. No, oni su pušteni iz pritvora u Remetincu u srijedu kasno navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antin otac Ivica, kojemu je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa će se za njim najvjerojatnije raspisati tjeralica.

Odvjetnici Ivice Todorića najavili su u srijedu navečer žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor koji se prema tvrdnjama tužiteljstva okoristio za preko milijardu kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKORO OPŠIRNIJE...

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo