Anonymousi srušili stranice Ministarstva vanjskih

Organizacija Anonymous i dalje se bori protiv spornog sporazuma ACTA, a u svojoj najnovijoj akciji hakirali su internetsku stranicu Ministarstva vanjskih poslova te su ostavili poruku svim građanima.

16.2.2012.
8:29
VOYO logo

''Mi smo narod Hrvatske. Akcije rušenja stranica predsjednika, ZAMP-a i ostalih vladinih stranica nisu pokušaj rušenja demokracije, predsjednika i vlade. Ovim činom ne želimo naškoditi nikome ni na koji način, ovim činom želimo iskazati svoje nezadovoljstvo ACTA sporazumom. Mi nismo hakeri, mi smo građani svih slojeva društva, te ovim putem skrećemo pažnju svakom svjesnom građaninu Hrvatske da i dalje ima nas koji se borimo za slobodu interneta, slobodan protok informacija i neovisno novinarstvo'', stoji u poruci Anonymousa koji su u svojoj najnovijoj akciji protiv ACTA-e hakirali stranice Ministarstva vanjskih poslova.

Hakeri su ujedno istaknuli da sporazum ACTA ugrožava privatnost korisnika, građanske slobode, zakonitost poslovanja, inovacije i slobodu protoka informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ovo je samo jedna u nizu akcija poznate hakerske skupine u posljednje vrijeme. Naime, prije samo nekoliko dana Anonymousi su srušili službene stranice Ureda predsjednika Ive Josipovića, nakon što je on poručio da podržava ACTA-u.

specijal-201012070191004-ACTA

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo