jasno i glasno / Anka Mrak Taritaš: 'Ne sudjelujem u nikakvom preslagivanju niti pod ikakvim uvjetima'

Na kraju konferencije, Anki Mrak Taritaš se obratio jedan građanin i poručio joj da rješi Bandića te vrlo jasno i artikulirano izjasnio svoj stav

2.6.2017.
17:23
VOYO logo

Nakon što se počelo špekulirati o trzavicama unutar HNS-a, njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš održala je izvanrednu konferenciju za novinare na Remizi. 

"Kampanja se bliži kraju. Sitno brojimo u satima. U kampanji smo bili dosta dugo. Vidili smo dvije utakmice. Prva je bila gotova s prvim krugom, izbora , a sad je druga", rekla je Mrak Taritaš i dodala kako je druga utakmica bila zanimljiva s obzirom da je Milan Bandić izbjegavao sučeljavanja i vodio protokolarne poslove gradonačelnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE JOŠ:

>> 'Ako HNS u kojem slučaju odluči ući u koaliciju s HDZ-om, odlazim iz stranke'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak Taritaš je sve građane pozvala da u nedjelju izađu na izbore. "Nadam se da će 2017. godina biti godina promijena za Zagreb. Da će upravljanje gradom biti javno i transparentno i spremna sam biti prvo lice promjene u Zagrebu", rekla je Mrak Taritaš. 

Na pitanje o HNS-ovom formiranju Vlade s HNS-om, Mrak Taritaš je ponovila kako ne sudjeluje u nikakvom preslagivanju niti pod ikakvim uvjetima.  "Dakle ja sam članica predsjedništva i potpredsjenica HNS-a. Ja ću se unutar predsjedništva suprostaviti tome. U takvom HNS-u, ako se odluči ući u tu jednu nategnutu koaliciju i biti koalicijski partner HDZ-u, ja u takvoj priči ne sudjelujem. U takvom HNS-u za mene nema mjesta", konstantirala je Mrak Taritaš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je kako je o pregovorima između HNS-a i HDZ-a upoznata od novinara i medija. Na pitanje o ponuđenom mjestu ministrice graditeljstva u slučaju formiranja Vlade s HDZ-om, Mrak Taritaš je rekla kako više ne bi bila ministrica graditeljstva te da želi biti lice promjene u Zagrebu. "Borim se da budem prvo lice promjena što želim biti i to je jedina promjena. Ja sam kandidat HNS-a i SDP-a za gradonačelnicu Grada Zagreba i tu se ništa nije promijenilo i neće se pomijeniti do ponoći", poručila je Mrak Taritaš.

HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba rekla je kako će, u slučaju da pobjedi na izborima, napraviti drugačiji način upravljanja gradom te je rekla kako je prva tema otpad, druga promet, a treća obrazovanje u najširem smislu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o Bandićevom dugovanju poreza još iz doba predsjedničke kampanje koje iznosi 18 milijuna kuna, Mrak Taritaš je odlučila citirati jednog novinara. "Kad radite u mesnici i imate bijelu kutu i zaprljani ste, odjednom od tih mrlja više nitko ne vidi koja je svježa, a koja je stara mrlja. Bojim se da u slučaju gospodina Bandića je takva situacija", rekla je Mrak Taritaš.

Na kraju konferencije, Mrak Taritaš se obratio jedan građanin i poručio joj da rješi Bandića te vrlo jasno i artikulirano izjasnio svoj stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo